Po partijskom zadatku: Vitez Željko Reiner nimalo viteški blati Škoru

Po partijskom zadatku: Vitez Željko Reiner nimalo viteški blati Škoru

Dosadašnji potpredsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner izjavio je u nedjelju kako ne smatra da je problem to što su novinari otkrili prošlost Miroslava Škore kad je bio “član nekakve komisije općinskoga komiteta Osijeka, nego je problem njegova dvoličnost i neiskrenost.”

U današnjem broju Jutarnjeg lista objavljeno je da je šef Domovinskog pokreta Miroslav Škoro 1985. bio predsjednik komisije za kulturu osječke općinske organizacije Saveza socijalističke omladine i pri tom se citira razgovor s njim iz tadašnjeg omladinskog lista Ten, javlja RTL.

“Problem je to što se Škoro izdaje za nekakvoga vođu desnice, čak krajnje desnice, a istodobno se radi o čovjeku koji je bio i ostao komitetlija, koji je ostao u duhu desetara JNA”, ocijenio je Reiner.

“Umjesto da dođe braniti svoj Osijek, svoj Vukovar i svoje Vinkovce, prepustio je to svojim prijateljima iz djetinjstva, iz škole i svima onima iz raznih hrvatskih dijelova koji su došli braniti njegovu Slavoniju”, rekao je Reiner i dodao kako je Škoro sve to mirno gledao s više tisuća kilometara udaljenosti, a nije mu palo na pamet doći i braniti zemlju.

Problem je i to, ponovio je Reiner, što je Škoro izravno doveo Zorana Milanovića na mjesto predsjednika Republike. Nadam se da svi oni koji se nalaze u centru i desno od centra neće po drugi put nasjesti na priče koje Škoro prodaje, nego će shvatiti kako se radi o čovjeku koji sam kaže da ga nije briga hoće li koalirati s SDP-om ili HDZ-om. Osim što je doveo Milanovića, tvrdi Reiner, Škoro očito želi dovesti i SDP na vlast u državi.

Foto: Dario Grzelj/Hina

Facebook Comments