Poduzetnik i bivši Bad Blue Boys: AEK-ovci su bili naoružani kao NATO, a BBB-ovci kao pleme s Bornea. Imali su samo palice

Poduzetnik i bivši Bad Blue Boys: AEK-ovci su bili naoružani kao NATO, a BBB-ovci kao pleme s Bornea. Imali su samo palice

Thomas Bauer, poduzetnik i bivši pripadnik BBB-a, piše o lažima grčkih medija koje su nekritički prenosili hrvatski mediji.

“Možemo li se nakon 8 dana i više video zapisa i svih činjenica koje su u međuvremenu objavljene, složiti da su prve informacije grčkih medija koje su naši nekritički prenosili, bile jedna velika laž? Niti su BBB napali penzionere i trudnice, niti je “13-godišnja djevojčica hospitalizirana s teškim ozljedama”, niti je smrtno ranjeni Michalis nevino pio kavu u lokalnom kafiću. Došlo je do masovne tučnjave dvije velike skupine navijača.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Hrvatski odvjetnik: Panathinaikosovi navijači osigurali su Boysima karte i smještaj. A oni su trebali “naklepati” navijače AEK-a

To ne znači da se iz te smrti treba sprdati, čovjek je dao život za svoje navijačke boje i kršćanski je izraziti žaljenje i sućut obitelji. Moglo se dogoditi bilo kome tko se ikada našao u navijačkom sukobu. Definitivno je i da BBB nisu planski klali ili masovno koristili neko oružje čiji cilj je ubojstvo.Iz videa i činjenice o 7 probodenih BBB potpuno je jasno da su AEK-ovi bili naoružani kao NATO, a BBB kao pleme s Bornea, palicama. To se prvih dana potenciralo kroz planski puštene videe, jer ako misliš da je druga strana mirno sjedila u kafiću, ovi s palicama ti izgledaju zastrašujuće. A onda su izašli zapisi gdje se vidi vatrena kanonada AEK-ovih, dostojna nekog rata, koju su BBB izdržali i krenuli u protunapad. Možda prosječnom građaninu to ne znači puno, ali vrlo je bitno.

Thomas Bauer

Čak dvije od četiri točke optužnice protiv naših ljudi tiču se uporabe eksplozivnih tvari. Pa nisu BBB molotovljeve i topovske udare bacali sami na sebe? Isto kao i noževi koje Hrvati ne koriste, prvi i zadnji put kad sam vidio da BBB bacaju molotovljeve koktele, bilo je na tenkove JNA ispred Maršalke u Utrinama, 2. srpnja 1991″, napisao je Bauer.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Zadarski novinar podiže kaznenu prijavu protiv Božidara Kalmete: Progni me zato što sam otkio njegov tajni turistički kompleks

Na njegov post reagirao je poznati poduzetnik Slobodan Školnik.

“Ja sam duže navijač Dinama od tebe bez obzira sto nemam intenzivan navijački staž kao ti. “Dečki” koji odu okolo siriti nasilje i ili izazivati nerede ili sudjelovati u neredima nisu “moji” dečki.
Moji dečki su dečki koji vole Svoj klub, svejedno je li to Dinamo ili Hajduk ili Atletico Madrid ili Trabzonspor. Moji dečki su dečki koji idu na gostovanja i gromoglasno navijaju. Moji dečki su dečki koji ne fućkaju na himne drugih zemalja. Moji dečki su dečki koji ne koriste nacističke simbole i pozdrave. Moji dečki si dečki koji ce takvim ponašanjem biti dobrodošli i uživati u svakom gradu i na svakoj tekmi.
Posebno su moji dečki koji daju krv, pomažu u katastrofama i bore se (legalnim sredstvima i prosvjedima) protiv devijantnih pojava u društvu.
Tvoj vjerni i vječni navijač Dinama i poštovatelj svih ostalih klubova i njihovih navijača”, napisao je Školnik