Pokušaj ubojstva u Španskom: Policija uhitila ženu koja je vozila BMW u kojemu je pobjegao napadač

Pokušaj ubojstva u Španskom: Policija uhitila ženu koja je vozila BMW u kojemu je pobjegao napadač

Policija i dalje traga za muškarcem koji je jučer hicem iz pištolja pokušao ubiti 44-godišnjaka na zagrebačkom ŠpanskomPolicijska uprava zagrebačka privela je osobu koja bi, kako su priopćili, mogla imati korisna saznanja o jučerašnjoj pucnjavi koja se dogodila oko 19:40 u Zagrebu u Ulici Dobriše Cesarića.

Kriminalističko istraživanje je, navode, i dalje u tijeku uz nastavak intenzivnih mjera i radnji policije s ciljem pronalaska počinitelja.Podsjetimo, jučer je nepoznati počinitelj zapucao iz vatrenog oružja i pokušao ubiti 44- godišnjaka. Liječnička pomoć mu je pružena u bolnici gdje su utvrđene teške tjelesne ozlijede, prenosi Danas.hr.

Telegram neslužbeno doznaje da se radi o ženi za koju se vjeruje da je vozila BMW u kojem je napadač pobjegao, nakon što je muškarca upucao u glavu.

Prema nekim informacijama policija je još u petak navečer nekima od očevidaca pokazivala fotografiju mogućeg počlnitelja.

Reporter RTL-a Danas Ilija Radić razgovarao je s kriminalistom Željkom Cvrtilom o jučerašnjoj pucnjavi.

“Čini mi se, po sadašnjim informacijama se ne radi o naručenom ubojstvu jer bi vjerojatno bilo više počinitelja, bilo bi planirano. Vozilo bi bilo ukradeno, kasnije spaljeno. Policija ne bi odmah imala registarsku oznaku, bilo počinitelja ili nekog drugog. Počinitelj i žrtva su vjerojatno u nekom suodnosu, vjerojatno se radi o nerazriješenim dugovanjima, vjerojatno se žrtva i počinitelj poznaju. Ne čini mi se ni da je riječ o sukobu jer bi netko primijetio da je bila tuča ili svađa”, rekao je Cvrtila.

Teško je, rekao je kriminalist, pronaći počinitelja kad je riječ o naručenom ubojstvu.

“Ovdje će očito biti puno lakše jer se zna vozilo, zna se registarska oznaka i u svakom slučaju zna se i vlasnik. Morat će reći kome je posudio vozilo, ako sam nije počinitelj.”

Dodao je da nema potrebe da se objavljuje fotografija vlasnika vozila ako je već poznato tko je počinitelj te da bi bilo dobro da se njegova fotografija objavila. Međutim, takvo što može biti dvosjekli mač:

“Za vlasnikom vozila nema potrebe da se objavljuje fotografija ako se zna počinitelj. Čini mi se da bi bilo dobro da se to objavilo jer se prije svega radi o opasnoj osobi pa ako ništa drugo da građani ne prilaze toj osobi dok policija ne dođe do njega. Da se mislio predati, ostao bi na mjestu događaja. Pretpostavlja se da bi mogao pružiti otpor pa i moguće prema građaninu koji bi ga mogao prokazati. To je dvosjekla situacija što se tiče puštanja informacija i fotografije prema opasnom počinitelju koji je još u bijegu”, rekao je.

Naslovan fotografija: Ilustracija

Foto: Hina