Pokušaj ubojstva u Španskom: Poznati identitet egzekutora. Pucao je u potiljak

Pokušaj ubojstva u Španskom: Poznati identitet egzekutora. Pucao je u potiljak

Ivica Šišara (63) iz odbjeglog BMW-a osoba je koju policija dovodi u vezu s pokušajem ubojstva Krešimira G. (43) koje se dogodilo u petak oko 19.40 sati na parkiralištu nasuprot stambene zgrade u Ulici Dobriše Cesarića 1 u Španskom.

Njegovoj nevjenčanoj supruzi Angeli Č. (47) sudac istrage odredio je mjesec dana istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela, a odbijen je prijedlog tužiteljstva da joj se istražni zatvor odredi i zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Tereti ju se za pomaganje nepoznatom počinitelju u počinjenju kaznenog djela.

Ona ipak nije vozila BMW, nego je bila suvozač u automobilu, javlja Jutarnji list.

Što je bio okidač

– Ne postoje niti osnove sumnje da je moja klijentica počinila kazneno djelo, a kamoli da postoje osnove sumnje da joj se odredi istražni zatvor i zbog opasnosti od ponavljanja djela – rekao nam je njezin branitelj, odvjetnik Gordan Preglej.

Policija i dalje slaže mozaik događaja i traga za počiniteljem. Jedna od pretpostavki je da je kobnom hicu prethodila prepirka zbog navodnog duga koji je Krešimir G. imao prema Šišari, ali ta verzija zasad nije službeno potvrđena.

Ono što je bilo ključno, osim što je Angela Č. bila suvozačica u BMW-u koji je odjurio s poprišta obračuna s parkirališta u Španskom, bila je poruka s njezina broja mobitela Krešimiru G. da se “spusti”, odnosno da izađe iz zgrade u kojoj je živio s obitelji.

Što je bio okidač da mu je Šišara, kako sumnja policija, pucao izravno u glavu, još uvijek je nepoznanica jer Angela Č. nije ništa željela reći policiji.

Kako smo doznali, Krešimir G. je, kad je ugledao uperen pištolj, digao ruke u zrak, ali mu je pucano u potiljak. Krešimir G. i dalje je smješten na jedinici Intenzivnog liječenja u KB-u Sestre milosrdnice i život mu je u opasnosti.

Poveznica – Ludnica

Ono što povezuje osobu koju policija dovodi u vezu s tim događajem i žrtvu je Ludnica, bivši narodnjački klub u Ilici u kojem je Šišara bio zajedno s Goranom Obradovićem zvanim Pišta u vrijeme kada je Krešimir G. redario u tom noćnom klubu.

Na slici: Ilustracija

Foto: Hina