Policija detaljno opisala kako ako je na Badnjak brutalno pretučen Djed Božićnjak: Oglasio se i dežurni kirurg

Policija detaljno opisala kako ako je na Badnjak brutalno pretučen Djed Božićnjak: Oglasio se i dežurni kirurg

Brodsko-posavska policija objavila je priopćenje povodom jučerašnjeg napada čija snimka, masovno dijeljena na društvenim mrežama je užasnula cijelu zemlju. Iz policije nisu potvrdili informaciju da je jedan od uhićenih djelatna vojna osoba koju je, kako su jučer izvijestili mediji, privela vojna policija.

Kako su izvijestili iz PU brodsko-posavske, u subotu, 24. prosinca oko 15:15 sati zaprimljena je dojava o narušavanju javnog reda i mira (tuča više osoba) na ulici u Slavonskom Brodu, Ul. Šetalište braće Radić.

Na mjesto događaja su odmah upućeni policijski službenici, koji su potvrdili istinitost dojave, te su zatekli 21-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,82 promila, vrijeđao policijske službenike, zbog čega je uhićen uz uporabu sredstava prisile. Protiv 21-godišnjaka policija podnosi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok nad istim slijedi daljnje kriminalističko istraživanje vezano za kazneno djelo ‘Sudjelovanje u tučnjavi’, javlja N1.

Nadalje, u Opću bolnicu u Slavonskom Brodu javio se drugi 21-godišnjak koji je sudionik tuče, kod kojeg je konstatirana teška tjelesna ozljeda, te je nakon ukazane liječničke pomoći pušten kući. U vezi teške tjelesne ozlijede 21-godišnjaka , policijski službenici su priveli 24-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘Teška tjelesna ozljeda’, te nad njim traje kriminalističko istraživanje.

Policijski službenici su operativni radom došli do saznanja i priveli više osoba u dobi od 20, 23, 20 i 22 godine, nad kojima traje kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘Sudjelovanje u tučnjavi’.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na utvrđivanju činjenica i okolnosti na nastali događaj, te podnošenja odgovarajućih prijava, zaključuje se.

Na snimci koja se proširila društvenim mrežama vidiljivo je da je došlo do fizičkog sukoba više mladića i djevojaka. Na podu je nasred ceste ležao mladić odjeven u Djeda Božićnjaka koji je pokušao ustati, no drugi mladić udario ga je nogom u glavu, nakon čega je napadnuti ostao nepomično ležati na podu.

Dežurni kirurg Boris Hrečkovski iz bolnice u Slavonskom Brodu za Danas.hr je rekao kako je u subotu, na Badnjak, na pregled zbog tjelesnih ozljeda došao jedan sudionik fizičkog obračuna. Potvrđeno je kako mladić nije došao odmah nakon obračuna već nešto kasnije u bolnicu.

”Ozlijeđeni koji je dobio više udaraca i ležao je na tlu primljen je na obradu. Obavljen je standardni pregled, RTG obrada, potom CT mozga zbog gubitka svijesti i nesjećanja događaja. Tužio se na bol u lijevom uhu, poslan je uho, grlo, nos pregled gdje je ustanovljeno puknuće lijevog bubnjića. Zbrinut je i dobio je terapiju”, kazao je Hrečkovski.

Kirurg je opisao kako je pacijent potom vraćen na hitni prijem gdje je ponovno pregledan od strane kirurga.

‘Pušten je na kućno liječenje. Nisu nađeni znakovi drugih svježih koštanih trauma ili potreba za kirurškom intervencijom”, rekao je Hrečkovski.

Pacijent je danas obavio kontrolni pregled. Imao je glavobolje, mučninu. i određene smetnje u pamćenju.

”Pregledan je i uz terapiju analgeticima pušten kući”, rekao je kirurg.

Pacijent je u ranim dvadesetima, prema riječima liječnika i puknuće bubnjića koje je doživio karakterizira se kao teška tjelesna ozljeda.

”Uz to ima simptome potresa mozga, što naravno treba pratiti i dokazati”, napominje Hrečkovski.

Foto: Screenshot