TORCIDA i BOYSI: Policija objavila koliko je navijača uhićeno prije početka utakmice

TORCIDA i BOYSI: Policija objavila koliko je navijača uhićeno prije početka utakmice

Prije početka nogometne utakmice Dinama i Hajduka koja je u nedjelju u 17:15 sati počela na zagrebačkom Maksimiru, 15 je navijača privedeno, od čega pet domaćih i deset gostujućih, izvijestilo je Ministarstvo unutarnjih poslova na platformi X.

Na utakmici je bilo oko 15.600 gledatelja, od kojih 1900 gostujućih, stoji u objavi.

U nedjelju prijepodne, uoči utakmice, policija je uočila većinu skupinu navijača Torcide na zagrebačkom Savskom nasipu te ih je stavila pod nadzor i prepratila na stadion Maksimir, javlja N1.

Na fotografijama koje je tada objavila policija na X-u, vidljivi su rukavice i gumeni štitnici za zube koji se rabe u u borilačkim sportovima kao zaštita.

Dinamo bolji, a Hajduk zadovoljniji, sukus je velikog derbija, još većih uloga i slabašnih prilika. Zapravo, nakon posljednjeg zvižduka koji je označio početak zimske stanke, posve je jasno da je Dinamo osvojio, ali Hajduk – dva boda u bespoštednoj borbi za naslov. Nakon konačnih 0:0, Zagrepčani su ti koji žale, jer, Hajduk je i treći puta u međusobnom duelu ostao neporažen, čime je održao bodovnu prednost i u proljeće ulazi kao favorit za titulu…

Kulise jednog odvratnog stadiona kojem odavno treba jedan Neron da ga spali do temelja, bile su inspirirajuće, no dolje na terenu predstava, u tom “kazalištu mora”, bila je siromašna. Nogometni puristi, opijeni taktikom, sigurno su našli nekoliko detalja kojima bi opravdali dva redatelja na obje klupe, pogotovo u kontekstu važnosti ovog super-derbija, no obični kibic bacio je oko na jednu od raznih analitičkih aplikacija i ustvrdio sljedeće: nakon prvih pola sata zbrojilo se brojkom i slovima nula udaraca (!) prema vratima Zagorca i Lučića, javlja Jutarnji list.

Foto: MUP