Policija privela vlasnika teretene: Hoće li dobiti drakonsku kaznu?

Policija privela vlasnika teretene: Hoće li dobiti drakonsku kaznu?

Andrija Klarić, vlasnik teretane na zagrebačkoj Trešnjevci, otvorio je jutros svoju teretanu, a među prvim posjetiteljima bili su mu policajci.

Policajci su legitimirali ljude koji su se zatekli u otvorenoj teretani, a Klarića su odveli, javlja Index. Oglasila se njegova kćer.

“Rekli su nam da smo dobili kaznu, ali da možemo ostati otvoreni danas. Ne znamo ništa o visini kazne, vidjet ćemo. Vidjet ćemo sve kad se vrati iz potsaje. Imam manje informacija nego vi, zapravo. Malo sam iznenađenja što ima više policijskih auta nego vježbača u tereni. Eto, očito smo opasni”, rekla je kćer vlasnika teretane Duga Klarić.

Teretanu je Klarić otvorio jutros u 6 sati kad je bila prva grupa od pet vježbača. U drugom terminu u 7 sati bilo ih je još troje, a dok čekaju inspektore čekaju i treću grupu koja je najavljena za 9 sati.

Kako kažu u toj teretani, odlučili su otvoriti sukladno mjerama koje su bile na snazi prije zabrane Stožera. Tada su, naime, u svoje dvije dvorane za vježbanje u jednom terminu primali ukupno 12 vježbača, kako bi se osigurao dovoljan razmak između njih.

“Sad čekamo Capaka ili Božinovića. Možda čak i Plenkija”, rekao je Klarić jutros prenoseći uživo sve što se zbiva na ulazu u svoju teretanu, piše Dnevnik.hr.

Klarić je svoju akciju najavio još prije nekoliko dana, kada je postalo jasno da se popuštanje mjera neće odnositi na teretane, tvrdeći i tada da ne postoje znanstveni dokazi da su teretane izvori zaraze te da su mjere, koje su bile na snazi prije zabrane, bile primjerene.

Foto: Hina