Policija pronašla mladića koji je upao u gimnaziju: A gdje je nož?

Policija pronašla mladića koji je upao u gimnaziju: A gdje je nož?

Glasnogovornica PU zagrebačke, Marija Goatti gostovala je u RTL-u Danas s Ivanom Ivandom Rožić. Govorila je o incidentu u zagrebačkoj školi gdje je tijekom dana ušao učenik s mačetom.

Govori kako je mladić (18) pronađen u stambenom objektu, a ne na javnom mjestu.

Dodaje kako traje istraživanje te da ne mogu sada govoriti je li imao pomagača. “Primarno ćemo utvrditi sve okolnosti koje su dovele do ovog”, kaže pa komentira oružje koje je mladić unio u školu.

“Kada se dogodi ovakva situacija koja je mladima traumatična, mladima je teško opisati taj predmet. U ovom trenutku nije pronađeno. Veći je oštri predmet”, rekla je.

“U takvim sitruacijama policija je pričala s učenicima, bitno da imaju pravi smjer pronalaska mladića”, ističe pa govori da su razgovori s učenicima bili poprilično uspješni.

Ističe i kako su pričali i s mladićem kojem je prijetio. “On je doveden u službene prostorije s profesoricom kao osobom od povjerenja. Bitan je taj profesionalno suptilan pristup policije”, dodaje.

Upitana hoće li trebati policijsku zaštitu, odgovara kako zasad nema elemenata. “Na prvu sa stajališta policije ne vide znakove traume, ali se tu uklkjučuju i druge institucije”, tvrdi.

Zaključuje i kako je zagrebačka policija 20 minuta nakon što su našli mladića našli i bjegunca iz KBC Rebro. Nalazio se kao i mladić inače, na području Medveščaka, ali u ugostiteljskom objektu. Goatti otkriva da je nad njim uporabljena tjelesna snaga, a sada mu je bitno pružiti liječničku pomoć jer i kada je pobjegao, to mu je trebalo biti pruženo.

Foto: Hina