Političar upozorava: Faktograf je izišao iz ormara. Besramno brani možemovce. Pa oni bi trebali sami sebe blokirati

Političar upozorava: Faktograf je izišao iz ormara. Besramno brani možemovce.  Pa oni bi trebali sami sebe blokirati

Predsjednik stranke Fokus Davor Nađi reagirao je na Faktografov tekst o Odrastu smatrajući da je pristran i tendenciozan te da promovira stranku Možemo.

“Faktograf kroz sponzoriranu objavu promovira članak kojim relativizira ektremno lijevu ideju Degrowtha (ili na hrvatskom “Odrast” iako bi ispravnije bilo “Pad” ili “Osiromašenje”).Taj članak je tolika nakupina nesuvislog teksta da izgleda kao da je napisana kroz random generator PR tekstova podružnice Možemo.

Kada bi Faktograf bio dovoljno sposoban napraviti fact-checking samog sebe, sami sebi bi morali staviti blokadu objava na barem godinu dana nakon ovakvog sponzoriranog širenja hrpe besmislica i dezinformacija, a s očitim ciljem relativiziranja i promoviranja ektremno lijeve Degrowth agende koju promovira stranaka Možemo.Evo samo jedan primjer koji je, naglašavam, citat autora/ice članka, a ne prijenos nekog citata iz teksta:”Upravo smanjenje potrošnje i produktivnosti neki vide kao jedno od centralnih pitanja odrasta.”Pa sad neka meni netko objasni, kako smanjenje produktivnosti može dovesti do korištenja manje resursa, za što se kao Degrowth i Možemo bore? I kako smanjenje potrošnje može zadržati postojeću razinu blagostanja? I kako to sve može završiti bilo čime osim većim siromaštvom?Uglavnom, tekst je prepun takvih nesuvislosti. U jednom dijelu čak govore da neki zagovornici Degrowtha nisu protiv slobodnog tržišta, ali jesu protiv rasta.

Davor Nađi

I naravno, pokušavaju reći da se Tomaševića, Benčić i ekipu sve krivo shvatilo jer je na Degrowth konferenciji glavni govornik bio Japanac koji promovira Degrowth kroz ekstremne ideje komunizma i marksizma. Podsjetimo, tu konferenciju su organizirali i dali pokroviteljstvo Tomašević i Možemo ekipa, pa tko je onda odlučio da baš te ideje budu predstavljene kao glavne na konferenciji?

Pa još jednom ponavljam, Faktograf da ispravno radi svoj posao, sada bi blokirali mogućnost objavljivanja samima sebi.Međutim, to nije neočekivano jer Faktograf nikad neće napraviti istiniti fact-checking stranke Možemo jer su zapravo njena produžena ruka koja služi za promoviranje njihove ekstremne agende. I to rade na način da kontroliraju, narušavaju, manipuliraju i blokiraju slobodu govora na najzastupljenijoj društvenoj mreži u Hrvatskoj.

Kada monopol na promociju ideja u društvu ima bilo koja organizacija, to je opasno za društvo. No kada takav monopol ima organizacija koja promiče ektremne ideje koje ne donose ljudima ništa osim siromaštva, gladi, patnje i diktatura, to je još opasnije.Link na cijeli tekst stavljam u komentar. Pročitajte te ludosti i podijelite ovu objavu”, ističe Davor Nađ.

Naslovna fotografijas: Hina