POSRNULI KIKLOP U STEČAJU: Vanna dužna tvrtki koja je snimala film o Anti Gotovini

POSRNULI KIKLOP U STEČAJU: Vanna dužna tvrtki koja je snimala film o Anti Gotovini

Popularna pjevačica Ivana Vrdoljak Vanna je s 98.000 kuna najveći dužnik Kiklop filma d.o.o., posrnule tvrtke Antuna i Andrije Vrdoljaka preko koje je financiran film posvećen životnom putu generala Anta Gotovine.

Kritike nisu bile naklonjene “Generalu”, a ni tvrtka koja ga je producirala nije prošla bolje – završila je u velikim dugovima

Prema izvješću stečajnog upravitelja Valentina Jakovca Trgovačkom sudu u Karlovcu za drugo tromjesečje ove godine, osim od Vanne po osnovi nevraćenih pozajmica, tvrtka u stečaju i od njezina supruga i bivšeg direktora potražuje 57.580 kuna, ali i od druge Vrdoljakove tvrtke Mediteran film 47.000 kuna. Ta je tvrtka registrirana na Dobrom dolu, na kućnoj adresi Vrdoljakovih.

Stečajni upravitelj ih je pozvao da namire dugovanja, no umjesto uplate, dobio je dopis odvjetnice obitelji Vrdoljak u kojem se predlaže nagodba. Njihova odvjetnica piše kako predmetne pozajmice ne predstavljaju stvarno stanje i opis knjiženja, nego je došlo do loše komunikacije s knjigovođom koji nije u potpunosti i cjelovito vodio knjigovodstvo. Stanje duga je, kažu, neznatno. Stoga predlažu nagodbu da se dugovanje svede na 60.000 kuna svih dužnika koje bi oni u tri mjesečne rate uplatili na račun tvrtke u stečaju te bi se tako njihova dugovanja podmirila u cijelosti.

Foto: Hina