Pošta daje svoj doprinos u borbi za svakog turista

Pošta daje svoj doprinos u borbi za svakog turista

S obećavajućom ljetnom sezonom u kojoj se zasad vidi barem djelomičan nastavak trendova iz rekordne 2019., mnoge su domaće tvrtke prilagodile svoje poslovanje kako bi posjet domaćim i stranim turistima bio još ugodniji.

Jedna od takvih tvrtki je i Hrvatska pošta čijih je 1016 poštanskih ureda najveća maloprodajna mreža u državi. Upravo su poštanski uredi na obali, otocima i u manjim mjestima centralna lokacija na kojoj je korisnicima na raspolaganju širok spektar usluga. Osim poštanskih, korisnici mogu u poštanskim uredima obaviti bankarske, osiguravateljske, telekomunikacijske i maloprodajne usluge. Kako bi tijekom ljetne sezone te usluge bile još pristupačnije, uredovno radno vrijeme je 1. srpnja produljeno u više od 100 poštanskih ureda na obali, stoji u priopćenju Hrvatske pošte.

Svi turisti – domaći i strani – u poštanskim uredima mogu odabrati brojne proizvode i obaviti mnoge usluge za vrijeme odmora. U poštanskim uredima turisti mogu kupiti HAC – ENC bonove, turističke start-pakete za komunikaciju, bonove za mobitele i FlixBusove vozne karte. Svima koji posjeduju kriptovalute Hrvatska pošta nudi i uslugu otkupa kriptovaluta u odabranim poštanskim uredima. Popis poštanskih ureda u kojima se otkupljuju kriptovalute nalazi se na internetskoj stranici https://kripto.posta.hr.

U svim poštanskim uredima na obali i u ostatku Hrvatske privatnim i poslovnim korisnicima dostupne su i bankarske usluge Hrvatske poštanske banke. Privatne tvrtke, mali i srednji poduzetnici od kraja prošle godine u poštanskim uredima mogu otvoriti poslovni račun HPB-a, obavljati nacionalni platni promet u kunama, ugovoriti internetsko i mobilno bankarstvo, depozit, karticu i ostale bankarske proizvode i usluge. Ovim projektom tisuće malih i srednjih poduzetnika dobili su opciju poslovnog bankarstva u susjedstvu, ali i mogućnost da ju prema potrebi iskoriste i dok se nalaze na obali ili otocima.

Osim konkretnih usluga, korisnicima je u poštanskim uredima na raspolaganju širok maloprodajni asortiman koji, među ostalim, uključuje raznovrsnu ponudu mobilnih uređaja i punjača, bogatu ponudu knjiga i hit-naslova na hrvatskom i engleskom jeziku te opreme za plažu i različite ljetne igračke.

U poštanskim uredima već se dugo može obaviti puno toga, a ne samo poslati pismo, paket ili brzojav, platiti račune ili podići pošiljke. Najveću korist od toga imaju upravo stanovnici manjih mjesta na obali i otocima kojima je na jednom mjestu dostupan širok spektar usluga koje bi inače morali obavljati na više lokacija.