Poznata novinarka osuđena na zatvor: S bivšim suprugom izvukla 6,5 milijuna kuna, prala novac i utajila porez

Poznata novinarka osuđena na zatvor: S bivšim suprugom izvukla 6,5 milijuna kuna, prala novac i utajila porez

Zbog izvlačenja novca i utaje poreza u četvrtak su nepravomoćno osuđeni akteri afere Core Media, među kojima glavni okrivljenici, bivši supružnici Dijana Čuljak i Vladimir Šelebaj Sellier, uz manje zatvorske kazne moraju vratiti po 6,5 milijuna kuna.

Presudom zagrebačkog Županijskog suda Šelebaj Sellier, uz protupravno stečenih 6,5 milijuna kuna, državi mora platiti imovinsko-pravni zahtjev od 4,4 milijuna kuna; javlja Tportal.

Kako je osuđen na dvogodišnju djelomičnu uvjetnu kaznu godinu dana mora provesti iza rešetaka, dok mu se ostatak mijenja uvjetnom kaznom uz trogodišnji rok kušnje.

Njegova bivša supruga, nekada urednica na javnoj televiziji, uz oduzimanje 6,5 milijuna kuna, nepravomoćno je osuđena na djelomičnu uvjetnu kaznu od godinu i tri mjeseca pa sedam mjeseci mora u zatvor, dok će ostatak odslužiti uvjetno uz rok kušnje od tri godine.

Nepravomoćno je oslobođena optužbi za sprječavanje dokazivanja, a tužiteljstvo ju je teretilo da je svjedoka nagovarala na davanje lažnog iskaza.

Vlado Bućan uvjetno je osuđen na 10 mjeseci zatvora uz rok kušnje od dvije godine, a postane li presuda pravomoćna ostat će bez gotovo pola milijuna kuna nezakonite dobiti. Uvjetne zatvorske kazne dosuđene su i Igoru Šumakoviću i Tončeku Mandiću.

Tužiteljstvo je skupinu teretilo da su fiktivnim računima preko tvrtki Core Media i Media Sport od 2004. do 2008. izvukli 22,9 milijuna kuna.

Prvom presudom iz 2017. koju je srušio Vrhovni sud bivši supružnici Čuljak i Šelebaj Sellier osuđeni su na nešto više kazne, ali su trebali vratiti manje novca.

Foto: Hina