Poznati doktor iz covid bolnice prozvao Gordana Lauca: Njegove izjave o lockdownu su opasne i uvredljive

Poznati doktor iz covid bolnice prozvao Gordana Lauca: Njegove izjave o lockdownu su opasne i uvredljive

Poznati pulmolog Saša Srića reagirao je na izjave Gordana Lauca koji je izjavio da je lockdown pogibeljniji od samog covida.

“Iako je jedna u nizu besmislica koje prije svega difamiraju spomenutog u svakom pogledu, izjava da je lockdown puno pogibeljniji od samog virusa Covida je razina komunikacije koja je sramotna”, izjavio je za Teleskop doktor Srića.

“Nismo primijetili da se ijednom obukao u Covid skafander i tako nam kao znanstvenik i kolega dao podršku.
Ističem da je ova izjava ne samo nespretna nego opasna i uvredljiva.


Bitno je istaknuti da su brojne države s lockdownom imale brži oporavak. Broj novozaraženih u Hrvatskoj značajno pada ali broj umrlih je još uvijek velika i relaksiramo li mjere prerano dok nismo dovoljno procijepili stanovništvo s obzirom na mutacije virusa nećemo izbjeći 4.val kroz koji više ne bismo željeli prolaziti”, zaključio je doktor Srića koji je kao dragovoljac liječio najteže bolesnike u Covid bolnici Dubrava.

Podsjetimo, znanstvenik Gordan Lauc govorio je o štetnosti zatvaranja.

“Nekoliko puta sam izjavio da će naš odgovor na pandemiju ubiti više ljudi od samog virusa, što je izazvalo salve napada i izljeva mržnje.

Sada je jedan kolega iz Kanade izračunao da je lockdown za svaku godinu života koju je spasio uzrokovao gubitak 282 godine života. Ne dvaput više, ne dvadeset puta više, već skoro tristo puta više izgubljenih godina života zbog našeg odgovora na pandemiju, no zbog samog virusa.

Moguće je da nije u pravu i da je negdje pogriješio u procjeni, no i da je pogriješio za sto puta, opet su mjere uzrokovale veću štetu od koristi… U Hrvatskoj smo srećom imali puno razumniji pristup no u Kanadi i nadam se da je kod nas šteta ipak bila značajno manja”, ističe Gordan Lauc.

Foto: Hina