Poznati fitness trener završio u zatvoru: Optužen da je silovao i prebio svoju partnericu

Poznati fitness trener završio u zatvoru: Optužen da je silovao i prebio svoju partnericu

Poznati fitness trener Marko Lončar u istražnom je zatvoru nakon što je uhićen zbog optužbi za silovanje i nanošenje teških tjelesnih ozljeda svojoj partnerici.

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici objavilo je priopćenje u kojem navode da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 35-godišnjak početkom lipnja 2020. godine počinio prvo kazneno djelo na štetu svoje partnerice, zatim da je unazad četiri godine počinio drugo kazneno djelo na njezinu štetu i da joj je 8. veljače 2023. nanio više tjelesnih ozljeda.

Određen mu je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Priopćenje DORH-a prenosimo u cijelosti:

“Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je 10. veljače 2023. provelo dokaznu radnju ispitivanja hrvatskog državljanina (1987.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela teško kazneno djelo protiv spolne slobode iz članka 154. stavak 1. točka 1. u svezi članka 153. stavak 1. Kaznenog zakona, nasilja u obitelji iz članka 179. a KZ-a i tjelesne ozljede iz članka 117. stavak 1. i 2. KZ-a.
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 35-godišnjak početkom lipnja 2020. godine počinio prvo kazneno djelo na štetu svoje partnerice te da je je unazad četiri godine počinio drugo kazneno djelo na njezinu štetu, kao i da joj je 8. veljače 2023. nanio više tjelesnih ozljeda.

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici predložilo je dežurnoj sutkinji istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. Sutkinja istrage u cijelosti je prihvatila navedeni prijedlog i osumnjičenom 35-godišnjaku odredila istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 35-godišnjeg okrivljenika zbog osnovane sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela protiv spolne slobode. 

Njegov odvjetnik Antonio Volarević potvrdio je za Dnevnik.hr da se njegov klijent nalazi u istražnom zatvoru te da negira sve optužbe.

“Osumnjičeni se ne smatra krivim za djela koja mu se stavljaju na teret. Izjavio je žalbu na rješenje o istražnom zatvoru. Zaprimili smo i rješenje o provođenju istrage, na koje ćemo također izjaviti žalbu”, rekao je odvjetnik.

Foto: Facebook