Poznati HDZ-ovac: Ivan Anušić je najveći pobjednik ovih izbora. A Plenković? Trebao je na listu staviti više konzervativaca, a manje “salonaca”

Poznati HDZ-ovac: Ivan Anušić je najveći pobjednik ovih izbora. A Plenković? Trebao je na listu staviti više konzervativaca, a manje “salonaca”

Ivan Kujundžić, poznati kipar i HDZ-ovac, komentirao je rezultate parlamentarnih izbora i uspjeh HDZ-a. Pohvalio je Ivana Anušića te naglasio da Vladu trebaju sastaviti HDZ i Domovinski pokret. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Hrvati su dali HDZ-u novo povjerenje time i legitimitet za sastavljanje Vlade, u novim okolnostima i odnosima, a jedino mogući partner sa svjetonazorskog pogleda je Domovinski pokret i Most.

No, Most na žalost poradi svojih gorčina iz propalih odnosa s Hdzom, a i političkih pravovjernosti ostaje izvan mogućih kombinacija.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: HDZ i Domovinski pokret imaju legitimitet za formiranje Vlade. Sve drugo bila bi izdaja i prevara birača

Stoga DP i HDZ baš sada moraju pokazati kako su na Bismarkovskoj mentalnoj i političkoj razini umijeća mogućega i pokazati svu mudrost, ostrašćenu bilo čijega ega jer to od njih očekuje većinska konzervativna Hrvatska, u novoj borbi za pošteniju pravedniju i uređeniju i na koncu sretniju Hrvatsku.

Na ovim izborima, Hrvati su dali povjerenje konzervativcima tzv. „desnim” strankama HDZ-u, DP-u i Most, koji su osvojili ukupno 86 zastupnika koje se ne smije prokockati ničijom lažnom figom u džepu što posebno mora pokazati HDZ, kojega u pregovorima trebaju predstavljati moralni autoriteta, posebno što smo do sada sve junior partnere jeftino prožvakali i ispljunili, o čemu sad novi partner najviše strepi.

Stoga treba inzistirati na pregovaračima, koji mogu omekšati razgovore i upristojiti dosad ružnu obiteljsku političku komunikaciju. Jedan od bitnih ljudi za pregovore zasigurno je Ivan Anušić, čovjek koji je odolijevao brojnim izazovima, a također je istinski pobjednik ovih izbora, posebno u Slavoniji od kud dolazi najveća snaga DP-a, kao novog potencijalnog partnera.

Kipar Ivan Kujundžić

Anušić je i tu pokazao i mudrost i snagu, čak u jednom novom bazenu, nepovoljnom, u pogledu novih izborni jedinica “skrojeni bez veze” Nitko kao Anušić, nije imao tako težak zadatak uspjeti, a na koncu pobijedio je!

Tako je moglo biti i u ostatku naših drugih izbornih jedinica da je bilo manje uključivanja na listu salonskih kandidata bliskijih Plenkoviću negoli HDZ-u. A trebalo nam je više mudrosti i uključenosti tzv. hadezeovih konzervativaca, koje je baza tražila, a bijahu izbačeni s lista poput Kovača, kog je Zagrebački HDZ iskinuo s liste. Tu smo gdje smo, u teškoj poziciji tanji za 7 mandata od prošlih izbora i stoga, treba nam više poniznosti i pepeljenja.

Za uspjeh u pokušaju sastavljanja Vlade važno je inzistirati na pregovaračima s obje strane, koji mogu omekšali razgovore i upristojiti političku komunikaciju, HDZ-a i DP-a, u traženju zajedničkih ciljeva i interesa bitnih za Hrvatsku!

Jer kako reče ekselencija Kovač:

“Neki misle da bi koalicija s DP-om vratila HDZ na tvorničke postavke”, naglašava Ivan Kujundžić.

Foto: Hina