Poznati ljevičar prekrižio ljevičara nakon rasprave o udbašima: Esdepeovac je bio uplašen “ko pos..n golub”

Poznati ljevičar prekrižio ljevičara nakon rasprave o udbašima: Esdepeovac je bio uplašen “ko pos..n golub”

Poznati književni kritičar Velimir Visković jako je razočaran nastupom esdepeovca Mišela Jakšića u emisiji Otvoreno.

“Gledam Otvoreno i loše se osjećam. Sasvim mi je svejedno hoće li Perković i Mustać biti pomilovani, nisu bili moja krvna grupa ni kao udbaši ni kao sisovci, prezirem agente i špijune svih vrsta. Ali gledam onog Mišela Jakšića, koji na optužbu kako su esdepeovci loši Hrvati uplašen ko posran golub govori kako je on iz katoličke familije i dobar Hrvat

. Ne sporim Jakšićevo pravo da bude katolik i Hrvat, ali očekujem da se SDP legitimira kao sekularna stranka, u kojoj nije bitno jesi li katolik ili ne, u kojoj ne moraš stalno dokazivati da si veliki Hrvat. Dovoljno je da si ustavno lojalan svojoj državi.Baš šteta, Jakšić mi se činio perspektivnim, elokventnim političarem. Večeras me razočarao, križam ga”, ističe Visković.

Mišel Jakšić iz SDP-a je u Otvorenom branio poziciju predsjednika Milanovića.

– Ja za sada ne vidim, gdje se on miješa, i gdje on stoji iza toga. Osim što nam povijest govori da niti Perković, a niti Mustač, nisu bili suradnici niti prvi suradnici Zorana Milanovića. Bili su kako nam povijest govori, bili su suradnici dr. Franje Tuđmana, kazao je Jakšić.

Rekao je da generali koji su potpisali pismo bili su u nekim fazama života u HDZ-ovim vladama ili su bili HDZ-ovi predstavnicu u Hrvatskom saboru.

– Pričekajmo što će reći Zoran Milanović, prije nego ga proglasimo krivim i za ovo, dodao je Jakšić.

Istaknuo je da on nosi krimen zbog “lex Perkovića”.

Dodao je da se Mustaču i Perkoviću trebalo suditi s obzirom na težinu kaznenog djela koja im se stavljala na teret, ali im se trebalo suditi u Hrvatskoj.

Ovoj temi treba pristupati oprezno, jer izaziva podjele.