Poznati marketinški stručnjak i veteran Bad Blue Boysa: Od klinaca sustavno radimo mekušce. Nekad bi Pernar “popio cipelarku” pred školom

Poznati marketinški stručnjak i veteran Bad Blue Boysa: Od klinaca sustavno radimo mekušce. Nekad bi Pernar “popio cipelarku” pred školom

Thomas Bauer, poznati marketinški stručnjak i veteran Bad Blue Boysa, komentirao je histeriju koja vlada oko dolaska Ivana Pernara pred srednje škole. Smatra da se previše odnosimo zaštitnički prema djeca koju pretvaramo u “mekušce” koji se ne znaju braniti i brinuti o sebi.

“U društvu općenito fali povjerenja prema mlađim generacijama. Tretiramo ih kao kretene. Najnoviji primjer je ovo s Pernarom gdje se njegov dolazak pred škole tretira kao epidemija bubonske kuge ili invazija mongolskih konjanika. Kaj vi fakat mislite da ti klinci ne kuže o kome je riječ? Dizanje halabuke i širenje straha bu mu samo dalo na značaju.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Karolina Vidović Krišto: Zašto je država oprostila Gazdi Todoriću aferu Mjenice. Sve su to “podmirili” porezni obveznici

A to kaj se on uopće smije pojavljivat pred školama je plod svih silnih kampanja protiv “vršnjačkog nasilja”. 80-ih bi na prvom dolasku pred neku mušku školu ubral cipelarku pa mu to više ne bi padalo na pamet. Od klinaca sami sustavno radimo mekušce, a onda kada kao takvi postanu plijen raznih klaunova, opsjenara i žmuklera, krenemo od njih radit još i nesnalažljive glupane koji moraju bit pod roditeljskim krilom, ili još gore, zaštitom države, da ih ne popapa okrutni svijet.

Istina je da su premalo na ulici, a previše pred ekranima, ali isto tak, ak bumo ih stalno nečim plašili i ne imali povjerenja u njih, to bu samo povećalo njihovu anksioznost i smanjilo njihove sposobnosti prilagođavanja svijetu oko sebe.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Poznati novinar očitao bukvicu nesposobnom i bahatom Jakiroviću: Dobro je “sredio” Dinamo. Devet bodova iza Hajduka

Zakoračili smo u svijet AI-ja, vrlo je moguće da bu u njihovoj generaciji ulična inteligencija i snalaženje na većoj cijeni od klasične naobrazbe, osim kod onih najelitnijih od najelitnijih, sposobnih za kontrolu i komunikaciju s umjetnom inteligencijom.

Pretvaranjem klinaca u mekušce i strašljivce i konstantnim projiciranjem vlastitih strahova na njih, radimo im medvjeđu uslugu”, ističe Thomas Bauer.

Foto: Hina