Poznati novinar raskrinkao najave o “nikad većim vrućinama”: A što kažete na gotovo 43 stupnja u Pločama 1978. godine

Poznati novinar raskrinkao najave o “nikad većim vrućinama”: A što kažete na gotovo 43 stupnja u Pločama 1978. godine

Već danas vrlo je velika opasnost od toplinskog vala za riječko područje, a onda od sutra i na kontinentu. Vrhunac toplinskog vala je u danima vikenda, kad će temperature lokalno biti oko 40. Pritom bi mogli biti premašeni i neki srpanjski rekordi, navodi N1.

Crveni alarm upaljen je za nekoliko regija u Hrvatskoj.

“Poduzmite mjere, očekuju se ekstremno visoke temperature. Zaštitite sebe, djecu i starije. Postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih tijela. Mogući su kvarovi na pojedinim infrastrukturama”, stoji u upozorenju.

Zagreb ĆE, prema podacima DHMZ-a, u iduća tri dana mjeriti 36 stupnjeva, Sisak 35, Karlovac 36, Osijek 32, Knin 35, Vinkovci 35, Vukovar 33, Varaždin i Koprivnica 33, Zadar 34, Požega 36, Slavonski Brod 39…

Najveće temperature u Hrvatskoj

Na katastrofične najave o “nikada većim vrućinama” reagirao je poznati novinar Boris Mišević. Ne spori da je toplo, ali naglašava da su u Hrvatskoj izmjerene i znatno veće temperature. Priložio je je tablicu na kojoj se vidi da je u Hrvatskoj i prije bilo znatno većih temperaturu nego što su ove današnje.

“Evo još malo jasnog rušenja katastrofičnih klimatoloških prenabrijanih aktivističkih dramaturgija da nikada nije bilo ovako vruće. Bilo je i bit će. To se zove ljeto”, napisao je Boris Mišević te priložio tablicu na kojoj je vidljivo da su u Pločama 1978. godine izmjerena gotovo 43 stupnja, 1949. godine u Karlovcu 42,4 stupnja, 1981. godine u Novoj Gradiški gotovo 42 stupnja…

Objava Borisa Miševiće naišla je na odobravanje njegovih brojnih pratitelja. Prenosimo neke komentare.

“Bravo Boris ! Te lažove i improvizatore treba razotkriti i javno prozvati”

“I onda se cude kad kazem da je globalno zaglupljenje”

“Bravo Boris! Namjerno ljude zaglupljuju, zatupljuju, zastrašuju, za……ju”

Foto: Privatna arhiva Borisa Miševića