Poznati psihijatar: Gej udruge su izdale svoj izborni kompas. A što čekaju udruge koje promiču konzervativne i kršćanske vrijednosti?

Poznati psihijatar: Gej udruge su izdale svoj izborni kompas. A što čekaju udruge koje promiču konzervativne i kršćanske vrijednosti?

Poznati psihijatar Herman Vukušić komentirao je “izborni kompas” LGBTQI zajednice u kojem su otkrivena imena svih gej kandidata za Hrvatski sabor. Na tom popisu se nalaze i trojica kandidata iz HDZ-a. Vukušić smatra da bi s izbornim proglasom trebale izići i udruge koje promiču konzervativne i katoličke vrijednosti. Njegovu izjavu prenosimo u cijelosti.

“Ovih dana prašinu je podigao “izborni kompas” LGBTQI zajednice u kojem su “outali”, iliti prokazali sve LGB kanditate na pravovaljanim izbornim listama, neke i bez njihove volje i suglasnosti.

Ovaj potez je negativan u smislu da se javno u nečije ime obznanjuje njezina/njegova istospolna seksualna orijentacija (nismo li to nedavno zamjerali Milanoviću?), ali je pozitivan kao društveni javni poziv da se glasa za imena i prezimena sa široke lepeze stranaka koje povezuje pripadnost jednoj društvenoj skupini, odnosno svjetonazoru.

A sada se ja pitam gdje su takvi predizborni kompasi laičkih katoličkih udruga i svih nevladinih organizacija koje se zalažu za tradicionalne kršćanske i obiteljske vrijednosti?

Ne bi li u zemlji u kojoj se preko 80 posto građana deklarira kao katolici bilo lakše odabrati za koga će se glasati kada bi vrlo jake laičke udruge koje u Hrvatskoj inače dosta glasno djeluju javno dale svoju potporu imenima sa lista koje se u društvenom prostoru u međuizbornim ciklusima otvoreno bore za očuvanje demokršćanskih vrednota?

Ovo ne pitam zbog sebe, već sam iskreno neugodno iznenađen činjenicom da neka od poznatih imena iz prethodnog saborskog saziva, a koja su se u svojem mandatu zdušno suprotstavljala rodnoj ideologiji, sada vidim na predzadnjim mjestima izbornih lista…..

Možda bi situacija bila drugačija da nevladina kršćanska scena koja je u Hrvatskoj i dalje jaka ubuduće ima svoj politički kompas, ili smjerokaz koji će široj vjerskoj javnosti pred izbore skretati pažnju na kanditate koji svojim životnim angažmanom zaslužuju glas hrvatskih vjernika”, ističe Herman Vukušić.