Poznati televizijski novinar: Nigdje se ne osjećam tako prevareno kao na hrvatskom Jadranu

Poznati televizijski novinar: Nigdje se ne osjećam tako prevareno kao na hrvatskom Jadranu

Poznati novinar Ivan Vrdoljak kritizirao je divljanje cijena i loš usklugu na Jadranu. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Vidio sam ponešto svijeta… dio Sjeverne i Srednje Amerike, Azije, Afrike. Posjetio sam većinu europskih metropola. London, Pariz, Rim, Istanbul, itd.

Ovog ljeta sam si samo potvrdio stav da se kao gost – nigdje ne osjećam toliko prevareno kao u vlastitoj zemlji, točnije na Jadranu.Ne znam kako drukčije nazvati ova iskustva (različite destinacije i vrlo prosječni ugostiteljski objekti, nijedan nije fancy):

– osrednji apartman za 700 kn/noć “s parkingom” kojeg zapravo nema

– “salata s piletinom” bez piletine za 80 kn- minijaturni burger od 105 kn u random pečenjari uz plažu

– cola od 25 kn koju prvo dobiješ iz rinfuze u čaši, pa tek onda u boci kad je zatražiš

– ćevapi od 100 kn

– konobari koji si sami određuju i uzimaju napojnice

Teška pretencioznost, bezobrazluk i uvreda zdravom razumu”, ističe Ivan Vrdoljak. Kritic hrvatske turističke ponude pridruđili su se i njegovi prijatelj.

“Totalno se slazem. U sest dana – 3 destinacije.

1. Split – prepun, sve konobe krcate, napokon snimimo u jednoj mjesto i pitamo djevojku koja stoji ispred jel mozemo sjesti nas dvoje i Eva. Ona zove konobara i kaze: pitaju za stol oni i beba. A lik misleci da smo valjda stranci kaze: a znas da ne volimo djecu i zivotinje al stavi ih u cosak …. Naravno posvadjam se s kretenom, odemo u drugi restoran – sve fakat lijepo i ugodno, konobar top, ali preskupo za takav meni. No ok ljeto, more, ne moras sjest. Ipak mi je u oci upalo i da sam na Znjanu placala malu kavu 16 kn a u hotelu 11.

2. Šibenik – u odnosu na proslu godinu prazan grad, prazni restorani, ali cijene se ne spustaju. Na gradskoj plaži hamburger s krumpiricima 90 kn što je super cijena jer si – dobio i krumpirice. No 2 pive, 2 soka i spomenuto jelo – skoro 200 kn. Pa ti nemoj nosit paštetu na plažu

3. Pag na Pagu – dakle 20 g sigurno unazad stanem makar na dva dana tamo jer imamo frendove. U odnosu na Split i Sibenik jeftiniji ali tamo se nije gotovo ništa promijenilo – prilicno je zapusten grad. No najjaci restoran koji ima meni za 60 kn – juha, jelo, desert radi sve ove godine i mjesto ne mozes uloviti. Uvijek mi je fora kad vidim tu terasu 🙂Sve u svemu ništa nova, ništa nova”, napisala je Željka Gulan.