Predsjednik Fokusa opravdano sumnja i upozorava: Novi Zakon o obnovi je odličan za koruptivne radnje

Predsjednik Fokusa opravdano sumnja i upozorava: Novi Zakon o obnovi je odličan za koruptivne radnje

Davor Nađi, predsjednik stranke Fokus, bio je gost N1 Studija uživo.

Nakon što su najavljene izmjene Zakona o obnovi, Nađi je na Twitteru objavio “sezona pljačke na javnoj obnovi je započela”.

“Situacija je jednostavna, javnost se iscrpljivlalo gotovo godinu i Pol dana, s izbjegavanjem namjere. Gotovo ništa se na području Zagreba nije napravilo, no sada kada se javnost iscrplio, odlučilo se da se fleksibilizira proces javne nabave u smjeru da se smanji transparentnost javne nabave i da se zaobiđu javni natječaji”, rekao je Nađi.

“Dosad se moglo do razine 500.000 ugovoriti nabava da tijelo koje ugovara nabavu odabere tri poduzeća na koja će poslati ponudu. Sada imamo situaciju da se taj princip može primijeniti na vrijednosti do 39,3 milijuna kuna. To je jako plodno tlo za korupciju i to je područje gdje se najviše korupcije na području javne nabave događa”, dodao je Nađi.

Predsjednik Fokusa kaže da se zbog svega “postavlja pitanje je li se namjerno čekalo i iscrpljivalo javnost da ljudi postanu toliko očajni da su spremni prihvatiti bilo što pa i ovakve izmjene zakona”.

Nađi je također istkanuo da se izmjenama ne rješava ono zbog čega je došlo do toga da su zgrade u lošem stanju, a to su imovinski pravni odnosi.

Foto: Hina

Facebook Comments