Predsjednik Milanović protiv Indexa: Militantni, neobjektivni i nasilni, isključivi i novinarski polućoravi

Predsjednik Milanović protiv Indexa: Militantni, neobjektivni i nasilni, isključivi i novinarski polućoravi

Predsjednik Zoran Milanović oštro je kritizirao portal Index. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Pokvarenjaci s Indexa postavili su svojim čitateljima pokvareno, sugestivno-kapciozno i manipulativno anketno kvazi-pitanje: je li Milanović danas izvrijeđao Dalmatince?Samo pomisao da bih takvo što priuštio ‘soju’ kojem i sam pripadam i čime se ponosim debilna je.

Čitajući prije objave još jednom tekst koji sam napisao, uočio sam da bi rečenicu o ‘ekstatičnom bonusu Dalmacije’ netko pokvaren mogao zlorabiti sugerirajući i takvo bolesno tumačenje. I hotimice ostavio tekst netaknutim. Ostavio sam “tamo i budale djeluju bistro”, nisam htio napisati “tamo su i budale bistre”.

Da vidim tragove u snijegu…Naravno, Index je uvijek tu da istakne nebitno, ne bi li prikrio bitno. Militantni, neobjektivni i nasilni, isključivi i novinarski polućoravi, sugerirali su nemoguće, da bi prigušili važno: da je njihov Dežulni suradnik Ragnar iz Piska običan lažov.

Dalmatinci su puno bistriji od ekipe s Indexa. Sada postavite znanstveno pitanje Dalmatincima:Je li Milanović danas izvrijeđao indexlije”, piše Milanović.

Foto: Hina