PREKOMJERNO GRANATIRANJE: Novinar Šime se malo spetljao, a Index ga napao kao da je opljačkao pola države

PREKOMJERNO GRANATIRANJE: Novinar Šime se malo spetljao, a Index ga napao kao da je opljačkao pola države

U današnjojemisiji Dobro jutro, Hrvatska reporter Šime Kovačević malo se spetljao s citatom grčkog filozofa Heraklita “Samo mijena stalna jest”.

“Dobro jutro, ne samo to, još i kiša je pa smo se ovdje sakrili ispod stabla”, započeo je svoje obraćanje Kovačević, nakon čega je promrmljao nešto iz čega se moglo razabrati samo “na Festivalu drevnih veza”. A onda je krenula misao o Heraklitu, odnosno Heriklitu, javlja Index.

“Ima jedna misao grčkog filozofa Heriklita. Kaže: ‘Sve se mijenja, samo… Sve je stalno, samo se mijenja… Kako sam sad zaboravia… Sve se mijenja, samo stalna je mijena”, izmucao je Kovačević u svom javljanju.

“Ako ste se ikada pitali zašto plaćamo pretplatu HRT-u…”

Dio ekipe na Redditu nije baš imao milosti prema njegovom petljanju: “Sve se mijenja, samo je HRT pretplata stalna”, “Poslao poruku svima koji slušaju, a ne vide”, “Ovo ćete morati završiti u montaži…”, “Nema veze što je zeznuo, tako nerazumljivo priča da ga ionako ništa nisam razumila”, komentirali su ljudi video objavljen uz naslov “Ako ste se ikad pitali zašto plaćamo pretplatu HRT-u…”.

No bilo je i onih koji su stali u obranu Kovačevića i njegove ležernosti: “Zbunio se, kaj sad, bolje čovjek za voditelja nego robot”, “Ma meni je baš simpatičan, i dalje je bolji od Joška”, “Dobro je da se malo vidi i ljudske strane na TV-u, nismo roboti”, “Bolje on nego umjetno nasmijani voditelji.”

Kovačeviću ovo nije prvi lapsus na televiziji. Prije nekoliko mjeseci je, dok je razgovarao s organizatoricom razmjene sjemena, rekao: “Imamo ovdje voditeljicu Dalmatinske banke sperme…”

U obranu kolege Šime Kovačevića stao je novinar N1 televizije Ilija Jandrić.

“Razumijem kad običan gledatelj ne razumije reporterski ili voditeljski posao pa se iščuđava ili ismijava kad nekome padne koncentracija i napravi (simpatičan) gaf, ali kad novinari to ne razumiju je žalosno i zlonamjerno.

Zanimljivo, u pravilu je riječ o novinarima koji nikad nisu radili na televiziji, nisu u životu snimili reportažu, a kamoli stali pred kameru i uživo se obraćali (u slučaju ove emisije) stotinama tisuća gledatelja. Stres, adrenalin pa i trema i pad koncentracije sastavni su dio našeg posla jer smo ljudi, a ne roboti.

Na Zapadu se sami novinari i mediji zezaju kad se tako nešto dogodi i dijele svoje gafove jer je to ZABAVNO (guglajte “news bloopers”), a u Hrvatskoj to završi u rubrici “Za ovo plaćamo pretplatu!” s pljuvačinom frustriranih anonimnih komentatora. Eto, baš smo mi nacija bezgrešnih i savršenih! 🙂Podrška kolegi Šimi”, napisao je Ilija Jandrić.