Preminuo popularni psihijatar Robert Torre: Teleskop doznaje što se dogodilo

Preminuo popularni psihijatar Robert Torre: Teleskop doznaje što se dogodilo

Ugledni klinički psihijatar dr. Robert Torre, autor nekoliko knjiga s područja psihijatrije ovisnosti, iznenada je umro u četvrtak u Zagrebu u 56. godini života. Kako neslužbeno doznajemo Torre je preminuo od posljedica srčanog udara. Iznenadna smrt šokirala je njegove prijatelje jer, koliko je poznato,Torre nije imao nekih značajnijih problema sa srcem niti nekih većih zdravstvenih problema.

Psihijatar, književnik i kolumnist, Robert Torre gotovo trideset godina je radio u KBC-u Sestre milosrdnice u Zagrebu kao specijalist psihijatrije sa subspecijalizacijom iz alkoholizma i drugih ovisnosti. Poseban je ugled stekao svojim radom s ovisnicima u terapijskim zajednicama koje je s kolegama i suradnicima, kao i s bivšim ovisnicima, otvarao po cijeloj Hrvatskoj.

Autor je nekoliko knjiga s područja psihijatrije ovisnosti te u javnosti zapažena kritičkog pamfleta “Prava istina o psihijatriji”. Napisao je i knjige “Ima li života prije smrti?”, u kojoj istupa kao svojevrsni stručnjak za ljudsko iskustvo te izlaže odgovore na pitanja što je život i kako ga živjeti; “Ludilo uzvraća udarac”, u kojoj izlaže preko dva stoljeća dugpriču o monopolu psihijatrije nad ludilom, te knjige “Alkoholizam: prijetnja i oporavak”, te “Kockanje: Kako protiv ovisnosti”.

Foto: Hina