Preminuo poznati glumac Davor Janjić: Teško je disao, imao je gušenja

Preminuo poznati glumac Davor Janjić: Teško je disao, imao je gušenja

Davor Janjić, jedan od velikih jugoslavenskih i sarajevskih glumaca, preminuo je u 54. godini u Beogradu.

Ostat će zapamćen po nizu briljantnih uloga, među kojima se izdvajaju uloge u filmovima “Čaruga” Rajka Grlića i “Ovo malo duše” Ademira Kenovića gdje je glumio Nihada Halilovića.

Upravo je ostao najzapamćeniji po kultnoj rečenici iz filma “Ovo malo duše” kada je rekao: “Čovjek ti je, Senada, teški hajvan. I ono malo duše što ima, šejtan mu je dao da mu bude teže”.

Od njega su se oprostili brojni prijatelji na društvenim mrežama, javlja N1.

Davor Janjić bio je jedan od najtalentiranijih mladih glumaca bivše Jugoslavije. Značajne uloge ostvario je i u filmovima “Pijetlov doručak”, “Ono malo duše”, “Život sa stricem”, “Čaruga”, “Belle Epoque” i “Duhovi Sarajeva”, a igrao je i u filmovima “Kuduz”, “Savršeni krug”, “Praznik u Sarajevu”.

Rođen je u Tuzli 18. studenog 1969. godine, a na Akademiji u Sarajevu je studirao filmsku glumu u Studiju za mlade glumce. Bio je član otvorene scene Obala Sarajevo i najmlađi član Ateljea 212 u Beogradu.

Prijatelji, kolege i publika šokiran su viješću o smrti glumca Davora Janjića, koji je u 54. godini preminuo sinoć u VMA u Beogradu.

Kako je za portal “Avaza” rekao njegov prijatelj Ahmed Burić, Davor je već nekoliko dana teško disao, imao je gušenja.

No, još nije poznato od čega je tačno preminuo.

– Ne zna se je li to bila neka embolija, je li se u međuvremenu zarazio koronavirsom… Jednostavno, nije mogao disati – rekao je Burić.

Foto: N1