Preporuka Marka Milića zlata vrijedi: Evo kakav je ugovor Krešimir Macan potpisao s Hrvatskim šumama

Preporuka Marka Milića zlata vrijedi: Evo kakav je ugovor Krešimir Macan potpisao s Hrvatskim šumama

U transkriptima poruka iz mobitela bivšeg predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića, koji je uhićen u aferi Vjetroelektrane, a koje je on razmjenjivao s visokim dužnosnicima Vlade i HDZ-a oko zapošljavanja i raznih natječaja, spominje se i stručnjak za odnose s javnošću Krešimir Macan. Pitali smo Hrvatske šume o angažmanu Macana i njegove agencije Manjgure.

“Tvrtka Manjgura d.o.o. za Hrvatske šume d.o.o. obavljala je usluge iz domene odnosa s javnošću (savjetovanje u odnosima s ključnom javnosti, pomoć u kriznom komuniciranju, savjetovanje i pomoć u oblikovanju pisanih materijala, podrška u realizaciji medijskih i drugih javnih nastupa, izrada ciljane medijske liste, praćenje i izvješćivanje o medijskim objavama i pojavljivanjima) i to u periodu od 15.11.-31.12.2018. godine u iznosu od 60.000,00 kn, te u periodu 01.04.-31.12.2019. godine u iznosu od 160.200,00 kn. Oba ugovora između trgovačkog društva Hrvatske šume d.o.o. i tvrtke Manjgura d.o.o. sklopljena su sukladno Odluci o provedbi postupaka javne nabave za tekuću godinu“, odgovorili su nam iz Hrvatskih šuma, javlja Narod.hr.

Podsjetimo, u porukama Jakupčić piše Marku Miliću, glasnogovorniku Vlade, da Macana i njegovu agenciju Manjguru angažiraju za PR po preporuci “znaš već koga”Je li i tu u pitanju preporuka ‘AP’?

Tadašnji šef Hrvatskih šuma spominje u prepisci s Markom Milićem i PR stručnjaka Krešimira Macana, čija je agencija Manjgura dobila angažman u Hrvatskim šumama krajem 2018. po preporuci ‘znaš već koga’, nakon što je tek koji mjesec prije izgubio angažman u Vladi kao posebni savjetnik Andreja Plenkovića.

Foto: Hina