Prijateljice ubijene Nizame: Znala je da će je ubiti, sestru je zamolila samo za jednu stvar

Prijateljice ubijene Nizame: Znala je da će je ubiti, sestru je zamolila samo za jednu stvar

Prijatelji ubijene Nizame Hećimović, koja je danas ukopana u Mionici kod Gradačca, rekli su da je njihova prijateljica živjela u strahu od nevjenčanog supruga Nermina Sulejmanovića, koji ju je u petak brutalno ubio pred njihovom kćeri.

Nekoliko dana prije ubojstva Nizama ga je prijavila za nasilje, no sud mu nije odredio zabranu prilaska. Iako je s djetetom pobjegla od kuće, Nermin je otkrio mjesto na kojem se krije, a u petak je upao u kuću njenih rođaka, jednog od njih ranio, a potom nju i dijete odveo u vikendicu u blizini grada, gdje je Nizami presudio sve prenoseći uživo na Instagramu, javlja Oslobođenje.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Milanović o pritvaranju svih navijača u Grčkoj: Hrvati su zarobljeni kao da je rat, a Plenković šuti i ne želi se zamjerati

Nijemi od bola, prijatelji su nakon sprovoda kazali da nisu točne priče nekih mještana kako je Nermin, koji je pravio probleme, “posljednjih godina bio miran”.

Dodali su i da ga se Nizama bojala, zbog čega je nedavno rekla sestri nešto što je sve zabrinulo.

Naime, jedna od prijateljica ispričala je da je Nizama rekla svojoj sestri da joj odvede kćer kada za to dođe vrijeme.
Sestri je rekla: ‘Ubiće me, znam to!’”, tvrdi prijatelj ubijene za Telegraf.rs.
Prema njenim riječima, Nermin je samo tri puta dolazio kod Nizame zbog djeteta.

“Inače, ljudi ga se ovdje jako boje, čak i dan danas… Mnogi i ne vjeruju da je mrtav, jer nigdje nisu vidjeli sliku”, rekla je prijateljica.