Prijavljen Bačićev prijatelj zbog prijetnje smrću na Korčuli. Prijeti mu zatvorska kazna

Prijavljen Bačićev prijatelj zbog prijetnje smrću na Korčuli. Prijeti mu zatvorska kazna

Tonči Bačić, član HDZ-a i kućni prijatelj Branka Bačića nam je jučer tvrdio da nije prijetio da će zapaliti načelnika općine Blato i njegovu obitelj, ali policija je utvrdila drugačije: Podižemo kaznenu prijavu zbog prijetnji!, pišu 24sata.

Nakon što su jučer 24sata ekskluzivno izvijestila o postizbornoj drami i prijetnjama smrću načelniku korčulanske općine Blato Anti Šeparoviću, policija nas je službeno obavijestila da će dići kaznenu prijavu protiv HDZ-ovca Tončija Bačića (61). Osim što je u HDZ-u, Tonči je i kućni prijatelj sa svojim prezimenjakom Brankom Bačićem, predsjednikom kluba HDZ-a u Saboru koji je i čelnik HDZ-a Dubrovačko -neretvanske županije i podrijetlom je s Korčule.

Branko Bačić nam je jučer poručio da osuđuju svako nasilje, ali da treba pričekati što će reći policija. Jer je ipak više vjerovao svom prijatelju Tončiju koji nam je tvrdio da nije prijetio.

Šeparović je prijavio da mu je Bačić nakon nedjeljne mise u Blatu prišao i među ostalim rekao da treba politi benzinom i zapaliti i njega i njegovu obitelj i sve koji su slavili pobjedu na izborima. I da je rekao da će to uraditi. Šeparović je inače bivši HDZ-ovac koji je osvojio drugi mandat kao nezavisni kandidat u općini Blato. 

Dubrovačko – neretvanska policija nam je službeno odgovorila da je zaprimila prijavu 44-godišnjaka (nezavisni načelnik Ante Šeparović, op. a) za prijetnje smrću, a nakon toga su ispitali i 61-godišnjaka.(Tonči Bačić, op.a). 

– Spomenuti 61-godišnjak je  ispitan u svojstvu osumnjičenika, nakon čega će, u dogovoru s nadležnim državnim odvjetnikom, biti kazneno prijavljen prema gore spomenutom članku Kaznenog zakona – odgovorila nam je, među ostalim, policija. 

Bačić će biti prijavljen za kazneno djelo prijetnje. U Kaznenom zakonu, citirani članak i stavak glasi: Tko drugome ozbiljno prijeti da će njega ili njemu blisku osobu usmrtiti, teško tjelesno ozlijediti, oteti, ili mu oduzeti slobodu, ili nanijeti zlo podmetanjem požara, eksplozijom, ionizirajućim zračenjem, oružjem, opasnim oruđem ili drugim opasnim sredstvom, ili uništiti društveni položaj ili materijalni opstanak, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.

Iako smo odmah danas poslali odgovor policije i Branku Bačiću i zamolili ga za komentar, zasad nismo dobili odgovor hoće li kao predsjednik županijskog HDZ-a pokrenuti isključenje svog prezimenjaka iz stranke. Njegov odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Javio nam se zato načelnik Ante Šeparović koji kaže da ovo nije prvi puta da je dobivao prijetnje od HDZ-ovaca i da se isto dogodilo i prije četiri godine. Tada je kaže, prekršajno prijavio člana, a sada je išao na kaznenu prijavu jer više ne želi prelaziti preko ozbiljnih prijetnji.

– Meni je sve ovo jako žalosno jer nije prvi puta da sam dobio prijetnje. Ja jednostavno više neću dozvoliti da se prijeti meni i mojoj obitelji. Nikada nisam dobio ispriku od čelnih ljudi HDZ-a Blato, a kamoli da su svog člana izbacili iz stranke u kojoj se neka visokopozicionirana gospoda vole prikazivati netolerantna na nasilje – poručio nam je Šeparović.

Foto: Hina