Priznao problem: Ravnatelj Rebra otkrio da su medicinske sestre nepovjerljive prema cjepivu

Priznao problem: Ravnatelj Rebra otkrio da su medicinske sestre nepovjerljive prema cjepivu

U najvećoj bolnici u Hrvatskoj, KBC-u Zagreb, protiv covida-19 do sada je cijepljeno 74 posto liječnika i samo 38 posto medicinskih sestara, što je ravnatelj KBC-a Ante Ćorušić objasnio bezrazložnim nepovjerenjem u cjepivo dijela zdravstvenih djelatnika.

Zadovoljni smo odazivom liječnika, ali ne i sa sestrama, izjavio je Ćorušić u četvrtak na obilježavanju Dana ljubičaste vrpce, govoreći o situaciji u KBC-u u doba pandemije.

Ćorušić ističe da imaju dovoljno cjepiva za procjepljivanje svih djelatnika, a cijepili su ih AstraZenecinim, Pfizerovim i Moderninim cjepivom.

“Problem je u neodazivu sestara i nepovjerenju u cjepivo, za što nema razloga, pogotovo među zdravstvenim djelatnicima”, rekao je Ćorušić.

U KBC-u Zagreb trenutno je 49 djelatnika pozitivno na covid ili u samoizolaciji, a među njima su četiri liječnika i deset medicinskih sestara. Preostali zaraženi pripadaju ostalom bolničkom osoblju.

Ćorušić ističe da je zbog porasta broja zaraženih situacija u bolnici nešto lošija nego prethodnih tjedana, no njihov covid odjel dobro funkcionira i sve svoje pozitivne pacijente sami zbrinjavaju.

Najviše problema imaju na objedinjenom hitnom bolničkom prijemu, gdje prihvaćaju i pacijente koji gravitiraju KB-u Dubrava.

“S obzirom da je KB Dubrava prenamijenjena u covid bolnicu, većina njihovih hitnih slučajeva dolazi nama, tako da u jednom danu pregledamo i 387 pacijenata”, kaže Ćorušić.