Prkačin prigovorio Plenkoviću zbog proslave pravoslavnog Božića: Premijer mu odgovorio da je Milanovićev poslušnik

Prkačin prigovorio Plenkoviću zbog proslave pravoslavnog Božića: Premijer mu odgovorio da je Milanovićev poslušnik

Za vrijeme aktualnog prijepodneva u Saboru zastupnik Domovinskog pokreta Ante Prkačin obratio se predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, kojega je podsjetio na božićni prijem Srpskog narodnog vijeća, kojemu je Plenković i ove godine prisustvovao.

“Evo još jednoga koji nije podupro vojnu misiju, usijali ste pozornicu pokušavajući nas uvjeriti da je pitanje potpore toj misiji pitanje života i smrti. Hrvatski narod i parlament vas nisu podržali, štete nema, možda ste ju osobno doživjeli, savjest savjesnih je otišla u prazno. U ništa. Godinu ste počeli dolaskom na Badnjak SPC-a, na taj dan pravi pravoslavci sjede u kući i poste, SPC se nalazi u velikoj krizi, morali ste doći tamo da ih poduprete”, kazao je Prkačin Plenkoviću.

Premijer mu je odgovorio da smatra da je glasao protiv obuke ukrajinskih vojnika jer je želio ispasti poslušan prema hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću, koji je u više navrata odbijao podržati obuku, javlja Direktno.hr.

“Vi spadate u one koji su tako poslušni Milanoviću da čak glasate protiv. Junak, bravo, čestitam, slijedite prorusku liniju koju on zagovara godinu dana. Otkako je pokrenuta ruska agresija na Ukrajinu, on stalno ima razumijevanja za veliku silu, rusku vojsku i interese, valjda treba pustiti da si uzmu komad Ukrajine i nose ga kući, svi prestanu bilo što govoriti i ‘game over'”, odgovorio mu je Plenković koji je cijelo vrijeme kritizirao oporbu koja je glasala protiv obuke ukrajinskih vojnika ili koja se nije pojavila na glasanju. 

“Je li to recept ili je recept ono što rade Zelenskij i ukrajinski narod i ukrajinska vojska, koja se bori za svoju slobodu i teritorij. Ne vidim koja je analogija da zemlju koja je među prvima priznala Hrvatsku tretirate na ovaj način, da stanete na stranu Rusije? Pa što vam bi? Od vas sam zadnjeg to očekivao. Čak 97 zastupnika diglo je ruku ‘za’, na tome im čestitam. Vas vodi samo mržnja, samo protiv HDZ-a i mene osobno, pa bit ću i za Rusiju samo da bih bio protiv HDZ-a. To je vaš rezime. I na dan mirne reintegracije vam idejni vođa kaže pa nećemo valjda biti američki robovi. I vi ste se u taj koš svrstali, s kojom logikom, s kojim argumentom…”, dodao je Plenković.

Što se tiče božićnog domjenka SPC-a, Plenković je kazao:

“Poziv SNV-a na političkoj sceni postoji gotovo zadnjih 30 godina. Na njega idem sve ovo vrijeme kao predstavnik hrvatske Vlade, na njega dolaze brojni akteri i razgovaraju, vode dijalog. Mi smo tu da bismo vodili dijalog i s vama bismo ga vodili, ali od vas dobivamo mržnju.”

Foto: Hina