Prljavci uzvraćaju udarac: Akija smo voljeli, a Husa baš i ne. Bio je ljubomoran

Prljavci uzvraćaju udarac: Akija smo voljeli, a Husa baš i ne. Bio je ljubomoran

Vođa Parnog valjka Husein Hasanefendić Hus (68) govorio je tijekom gostovanja u ‘Pressingu’ na N1 Televiziji o danima nakon smrti voljenog Akija Rahimovskog. Uz pripreme koncerta u njegovu spomen, otkrio je da mu nitko od članova Prljavog kazališta nije izrekao sućut.

Marijan Brkić (60), gitarist Parnog valjka i blizak prijatelj Mladena Bodaleca (63) komentirao nam je cijeli slučaj i rekao da nije istina da se Prljavci nisu javili te da je Husova izjava ispala ‘pomalo nespretna’. Njihov bubnjar Tihomir Fileš (59) rekao je da je istog dana, nakon što je objavljena vijest o smrti, izrazio sućut u središnjoj emisiji Nove TV.

Slično govori još jedan član ‘Prljavaca’, Davorin Bogović (61):

– Naravno da je otišlo predaleko, Hus se jako voli svađati s nama, a izgleda da se to nastavlja i dalje. Fileš je izrazio sućut, i ja sam izrazio sućut i na stranici Facebooka objavio ‘Zbogom, Aki’. S njim sam stvarno bio dobar, uvijek smo se mi iz Prljavog kazališta i iz Parnog valjka, osim Husa, najnormalnije družili. Hus voli zakuriti – rekao je Davorin za Zagreb.Info.

On Husa nije ‘štedio’. Naime, rekao je da ih je već na samom početku karijere gledao ‘s visoka’ što im nije bilo niti malo ugodno.

– Još na početku, kada smo imali istog menadžera pa prvu turneju, ja sam se družio s Fumom, vozili smo se s Dadom Topićem u kombiju i sa svima njima nikakvih problema nije bilo, ali Hus je, koliko god je visok, još nas je iz višeg gledao – objasnio je, javljaju 24sata.

Davorin Bogović ( draži mikrofon)

On misli da je tada bila riječ o ljubomori te da su njihovi prvi susreti obilježili odnos kakav imaju i danas, a on nije dobar. Iako su se članovi Prljavog Kazališta i Parnog Valjka družili, Hus nije gajio simpatije prema ‘Prljavcima’, kaže.

Ipak, rekao je da se s njim ne želi svađati. Dodao je i da bez Akija bend više nikada neće biti kao nekada.

– Pozdravit ću se s njim, reći ću mu da mi je jako žao Akija jer bez njega nema Parnog valjka. Isto kako su Queenovci ostali bez neponovljivog Freddieja Mercuryja, i uzeli Paula Rogersa, ali opet, koliko god je Rogers fenomenalan, to ne može biti isti Queen, a tako i Parni valjak. Za njihov sljedeći koncert spomenuti su raznorazni gosti. Neka se još održi koncert, dva baš u čast Akija, ali dalje bez Akija, mislim da nema smisla – rekao je.

Bogović, koliko god izbjegavao prepirku s Husom, nije se mogao suzdržati pa je tako rekao da su svi ‘Prljavci’ voljeli Akija, ali njega baš i ne.

– Idemo dalje, molim te, pusti se toga… Mislio sam da će se pod stare dane čovjek primiriti, ali izgleda da je ovo sada njegovo drugo djetinjstvo, kreće ispočetka! Kreće u ofenzivu protiv Prljavog kazališta, ići spominjati Akija, a zna vrlo dobro da smo Akija voljeli, a njega baš i ne – istaknuo je.

Naslovna fotografija: Husein Hasanefendić Hus

Foto: Hina