Profesorica Zadravec bez rukavica: Donosimo imena doktora koje je optužila za korupciju

Profesorica Zadravec bez rukavica: Donosimo imena doktora koje je optužila za korupciju

Profesorica Dijana Zadravec, sada već bivša predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju KBC Sestre milosrdnice komentirala je odluku o njezinoj smjeni.

“Ovo je nezakonita smjena s mjesta predstojnice. Predbacuju mi se loši međuljudski odnosi, a ja sam bila u lošim odnosima s vlasnicima privatnih klinika zbog onoga što su radili”, rekla je Zadravec za DNEVNIK.hr.

Vatavuk mi prijeti otkazom zbog istupanja u medijima, no imam pravo na slobodu govora. Također, radi se o zaštiti pacijenata, imaju pravo znati što se događa u pojedinoj zdravstvenoj ustanovi”, dodala je Zadravec.

“Ovo je pokušaj da se ušutkaju oni koji prokazuju korupciju u bolnici. Potražit ću pravnu zaštitu”, najavila je Zadravec.

Upozorila je da je javnozdravstveni sustav ugroženi karcinomom privatnih iteresa koji koriste javne resurse. Poimenice je imenovala poznate liječnike koji imaju privatne klinike ili rade u privatnim klinikama.

” Doktor Krešimir Rotim, doktor Ivan Milas, doktor Mario Zovak i ekipa oko njega imaju privatne poliklinike. Kako su došli do njih, kako su ih kupili, kojim novcem. Kako su uspjeli toliko uštedjeti. Kolege koji su me tužili za mobing privatno rade kod njih”, izjavila je profesorica Zadravec.

Navodi kako brojke demantiraju navode o tome da su pacijenti trpjeli događanja.

“Ove godine je od 1. do 17. svibnja obrađeno je 9111 pacijenata, u istom razdoblju prošle godine njih nešto više od 6800″, rekla je Zadravec i dodala da joj Vatavuk nije htio potpisati ugovore za radiologe i vratiti ih sa starih godišnjih odmora.

“Vatavuk je svojim propustima doveo do toga da mene optužuju za njih. Od mene je tražio da s njim komuniciram samo usmeno govorim, bez pisanih dokumenata. Ja sam slala svoje inžinjere u ispomoć, naravno da su i druge bolnice pomogle”, rekla je Zadravec.

“Zanimljivo je da je KB Dubravi javljeno kako nam ne treba radiologa, što nije bila istina. Sve je činio da svojom pasivnošću i nečinjenjem dovede do ove situacije”, zaključila je u kratkom razgovoru Zadravec.

“Ja ću sve pravne argumente iskoristiti. Vatavuk nije učinio ništa da se ova situacija prevlada. Tražila sam ga mjere, no on je zahtijevao usmenu komunikaciju. KB Dubrava je željela već ovaj tjedan poslati radiologe na ispomoć, no javljeno im je da nemamo potrebu za radiolozima”, kazala je Zadravec.

Navodi i da su prozivanja za mobing neutemeljena. “Ja imam s brojnim kolegama izvrsne odnose. Ovo što se uspjelo u medijima provući je da su to problemi. Problem je privatni zdravstveni sustav koji se kao karcinom uvukao u javnozdravstveni”, kazala je Zadravec i dodala kako je na sva događanja upozorila ministra zdravstva Vilija Beroša. Istaknula je kako misli da ima podršku ministra Beroša.

Optužila je za korupciju i poznatog neurokirurga Krešimira Rotima

“Vatavukovom odlukom bih ja trebala još osam dana voditi radiologiju i time bih bila odgovorna za sve propuste koji su nastali njegovom pasivnošću. Nije to briga za pacijente nego briga kako mene ukloniti i ušutkati jer sam progovorila o korupciji”, rekla je zadravec i potvrdila da planira prijaviti se za ravnateljicu KBC-a Sestre Milosrdnice.

“Zašto ne? Naravno da da. Imam plan i program, imam neosporne rezultate”, zaključila je Zadravec.