Profesorica Zadravec: Kriminalna skupina želi svog čovjeka na čelu Vinogradske. Evo njihovih imena

Profesorica Zadravec: Kriminalna skupina želi svog čovjeka na čelu Vinogradske. Evo njihovih imena

Smijenjena je s mjesta predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice zbog loših međuljudskih odnosa. Dijana Zadravec tvrdi nezakonito i najavljuje kandidaturu za ravnateljicu KBC-a. O nepravilnostima, i planovima u Novom danu govori smijenjena predstojnica.u

“Zakon po Vatavuku gdje on zabranjuje istupanje u medijima nije po Ustavu. Moje govorenje u medijima je zbog zaštite pacijenata, što je isto po Ustavu. Ova smjena koju je proizveo doktor Vatavuk nema pravne osnove. Smjena je nezakonita jer je temeljena na dvije premise – narušeni međuljudski odnosti i narušavanje odjela. Činjenice govore drugačije. Bila je organizirana hajka na mene koja sam pokušala zaustaviti da pacijenti iz privatnih klinika liječnika koji rade u KBC-u dolaze na listu. Iz Dubrave su htjeli poslati dvoje radiologa ovaj tjedan, a uprava je rekla da ne treba. Sve moje poteze je doktor Vatavuk opozivao. Ostavka je neutemeljena i naravno da ću se žaliti.”, rekla je Zadravec za N1.

Kako je moguće da prvo osoba HUBOL-a tvrdi da nema nikakva saznanja o nepravilnostima o kojima vi govorite?

“Ja cijelo vrijeme izlazim s imenima. Raspolažem s velikim dokazima, sve sam prijavila DORH-u, a ova interna inspekcija me nikad nije pozvala da pokažem dokaze. Te inspekcije su paravan. Nije me zasad zvao ni nitko iz DORH-a”, rekla je.

“Besmislica je da me štitio nekakav odnos s premijerom. Ja sam članica HDZ-a, ali korupcija je korupcija, bez obzira iz koje stranke dolazi. Znamo kako u Hrvatskoj prolaze ljudi koji prokazuju kriminal. Ja raspolažem dokazima i brojkama, ali me apsolutno nitko još ništa nije pitao”, dodala je.

Ministar Beroš najavio je da će poslati inspekciju u KBC.

“Nadam se da ću prvo ja biti pozvana da kažem što znam i pokažem dokaze koje imam. Radi se o korištenju javnih resura i falsificiranju potpisa naslužbenim dokumentima.”

Što stoji u pozadini svega?

“Nije slučajno da se to uvijek događa prije izbora za ravnatelja KBC-a. Moja saznanja su sljedeća: naravno da se želim kandidirati, ali skupina koja želi i dalje zataškavati kriminal želi svog kandidata, doktora Vagića. On je kandidat za ravnatelja kojeg želi ova kriminalna skupina da zataškavaju kriminal. Moram reći da je za mene čovjek koji mijenja identitet vrlo sumnjiv. On je dosad odrađivao prljave poslove u KBC-u. Oni pripremaju njega, on nije u HDZ-u, sad je to kao popularno. Priprema ga skupina od Dulibića, Mirne Šituma, Krešimira Rotima, svi ovi koji imaju privatne klinike, Vatavuk isto pripada njima. Sve je to ista klika kojoj sam se ja suprotstavila i logičan je bio ovakav epilog. Radiologija im je tu bitna, moraju iz svojih privatnih klinika slati pacijente na preglede. Doktorica Šitum s Klinike za kožne bolesti je kod mene na radiologiji ostvarivala toliko pacijenata koliko su sve ostale Klinike zajedno”, rekla je Zadravec.

Foto: Hina