Profesorica Zadravec otkriva: Bivši ravnatelj Zovak pogodovao je bivšem savjetniku Kolinde Grabar Kitarović

Profesorica Zadravec otkriva: Bivši ravnatelj Zovak pogodovao je bivšem savjetniku Kolinde Grabar Kitarović

Profesorica Dijana Zadravec objavila je zanimljiv post u kojemu tvrdi da je bivši ravnatelj Vinogradske Mario Zovak pogodovao Tomislavu Madžaru, bivšem savjetniku Kolinde Grabar Kitarović, koji je suvlasnik Ustanove za zdravstvenu skrb “VAŠ PREGLED”. Njezinu objavu prenosimo u cijelosti.

“Sad već bivši v.d.ravnatelja Zovak dosjetio se da bi bilo ekonomomski “isplativo” godišnje sistematske preglede zaposlenika KBC Sestre milosrdnice obavljati u privatnoj ustanovi.

Tako je odlučio da svaki novozaposleni djelatnik Vinogradske obavlja preglede jedanput godišnje u Ustanovi za zdravstvenu skrb “VAŠ PREGLED”. Pa zar se ne bi bolje isplatilo da 3800 zaposlenika obavlja godišnje sistematske preglede u Domovima zdravlja koji su u državnom vlasništvu ili još bolje u vlastitoj bolnici koja bi te sistematske napravila sigurno kvalitetno za svoje zaposlenike.

Tomislav Madžar (lijevo od Plenkovića) slavi pobjedu HDZ-a na prošlim parlamentarnim izborima

Ali, ključ je da se osnivaču i ravnatelju privatne ustanove “Vaš pregled” dr.Tomislavu Madžaru jako dobro isplatilo što je njegov brat kirurg dr.Madžar koji radi u Vinogradskoj, čiji šef je naravno bivši v.d.ravnatelja Zovak.Privatnu ustanovu “Vaš pregled” osnovao je 2016., već 2017.g. je imala poslovnog prihoda 500.000, da bi se u 2018. poslovni prihod vrtoglavo popeo na oko 2,3 milijuna. Eto, kako javni sektor “podržava” privatni”, ističe profesorica Dijana Zadravec.

Zanimljivo je da je Tomislav Madžar bio utjecajni savjetnik Kolinde Grabar Kitarović, blizak s Milanom Bandićem, a jako dobro je kotirao i u HDZ-u. Uostalom, slavio je s Andrejom Plenkovićem nakon pobjeda HDZ-a na prošlim parlamentarnim izborima.

Foto: Hina