Propjevao bivši direktor Hrvatske lutrije: Trebaju li strahovati i neki političari?

Propjevao bivši direktor Hrvatske lutrije: Trebaju li strahovati  i neki političari?

Bivši direktor za logistiku u Hrvatskoj lutriji Željko Fadljević, nedavno uhićen u sklopu akcije u kojoj su između ostaloga uhićeni bivša članice Uprave Agrokora Piruška Canjuga i poduzetnik Goran Puklin, u Remetincu je, premda mu je istražni zatvor bio određen na mjesec dana, proveo samo dva dana.

Naime, u petak je njegovo puštanje na slobodu od suca istrage zatražio sam USKOK, a nakon što je Fadljević na vlastiti zahtjev iznio dopunu svoje obrane, javlja Jutarnji list.

Premda o samom sadržaju obrane ni njegova odvjetnica niti USKOK nisu željeli ništa reći, po svemu sudeći radilo se o priznavanju djela koja mu se stavljaju na teret, a vjerojatno i o terećenju ostalih optuženika.

U protivnom, prema dosadašnjoj praksi, USKOK ne bi tražio Fadljevićevo puštanje na slobodu. Kako neslužbeno doznajemo, Fadljević nije ispitan u USKOK-u, već je zbog epidemioloških mjera uvedenih zbog pandemije covida, iz Remetinca svoju obranu dao videolinkom. USKOK tereti Fadljevića da je tvrtki Fleksbit, čiji je tajni suvlasnik bio i Goran Puklin, 2018. i 2019. namještao poslove s Hrvatskom lutrijom u kojoj je tada bio zaposlen kao direktor za logistiku.

Štoviše, USKOK tereti Fadljevića i da je on zajedno s Puklinom bio drugi tajni suvlasnik Fleksbita. Za namještanje posla navedene nabave softvera za Hrvatsku lutriju, osim Fadljevića i Pukllina osumnjičen je i direktor Fleksbita Tomislav Gligora.

Podsjetimo, Puklinova supruga Mirela Alerić Puklin je također uhićena jer je dok je bila državna odvjetnica odavala tajne Piruški Canjugi.

Zanimljivo je da je bračni par Puklin u kumskim vezama s istaknutim HDZ-ovcem Mariom Kapulicom.

Na slici: Goran Puklin bio je jedan od tajnih suvlasnika tvrtke

Foto: Hina