Proruska geopolitička analiza Ivana Pernara: Hrvatska umjesto da vodi samostalnu politiku, gurnula je samu sebe niz stepenice

Proruska geopolitička analiza Ivana Pernara: Hrvatska umjesto da vodi samostalnu politiku, gurnula je samu sebe niz stepenice

Nakon “afričke avanture” bivši zastupnik Ivan Pernar se bacio na geopolitiku. Analizira svjetska gibanja s posebnom naglaskom na rat u Ukrajini i sankcijama koja je zapadni svijet uveo Rusiji. Pernar iznosi stajališta koja se mirne duše mogu nazvati proruskim.

“Iako je narativ Borella i sličnih da je EU uvela sankcije Rusiji, istina je zapravo obratna. Zabrana trgovine i transakcija s Rusijom nije izolirala Rusiju, nego EU.

EU je ostala bez izvora jeftinih energenata, bez tržišta, a samim time je došlo i do sloma proizvodne ekonomije u najjačoj EU ekonomiji – Njemačkoj, te je ona ušla u recesiju. Rusi i dalje kupuju aute, samo su oni Kineski, i dalje izvoze energente, ali u Aziju, i dalje vrše međunarodne transakcije, samo preko Kineskog UnionPaya, a ne Vize ili Mastercarda.

Da je EU zapravo sankcionirala samu sebe jasno je po tome što je: Industrijska proizvodnja kine pretekla zajedničku proizvodnju SAD-a i EU!

Što je Kineski UnionPay postao najjača debitna/kreditna kartica na svijetu.

Posljedično dolar gubi udio u međunarodnoj trgovini jer je Union Pay baziran na kineskoj valuti!

Drugim riječima 40% svih bezgotovinskih transakcija na svijetu odvija se u Kineskoj valuti, a ne u dolarima ili euru!

Što sankcije dulje traju to će EU ekonomija dulje stagnirati jer zbog visokih cijena energenata naprosto ne može osigurati opstanak metalurške i petrokemijske industrije.

Hrvatska umjesto da vodi samostalnu politiku, gurnula je samu sebe niz stepenice”, ističe Ivan Pernar.

Foto: Hina