Protivi se prenamjeni sportske dvorane u prihvatilište za izbjeglice. “Imate prazan hotel u Karlobagu (navodno vlasnik Rus) i hotel na Oštarijama”

Protivi se prenamjeni sportske dvorane u prihvatilište za izbjeglice. “Imate prazan hotel u Karlobagu (navodno vlasnik Rus) i hotel na Oštarijama”

Sportska dvorana u Gospiću postala je privremeni prihvatni centar za izbjeglice iz Ukrajine, odlučilo je tako Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a RH. U dvorani je već pripremljeno 100 kreveta kao i kompleti posteljina, što je osigurano iz državnih robnih zaliha, a Ravnateljstvo civilne zaštite osigurat će prehranu za osobe koje se ovdje nađu u tranzitu, piše Jutarnji list.

– Svrha privremenog prihvatnog centra jest da se izbjeglice sigurno smjeste, evidentiraju, dobiju osnovnu zdravstvenu zaštitu te u što skorijem roku upute na druge lokacije u kojima bi imale adekvatan smještaj koji je osiguran na cijelokupnom području Ličko-senjske županije. Među osobama koje su ratna razaranja prisilila da napuste svoje domove većinom su žene i djeca. Kako bi se izbjeglim ljudima i djeci pomoglo, uspostavljen je i sustav podrške koji će ukrajinskim obiteljima pružiti zdravstvenu i psihosocijalnu pomoć koja će im omogućiti prilagodbu i suočavanje s traumama koje su proživjeli, kaže Jasna Orešković Brkljačić, načelnica Stožera i zamjenica župana Ličko-senjske županije.

– Nadamo se da ćemo s našom dobrodošlicom pomoći i bar malo umanjiti bol i tugu koju ukrajinske izbjeglice nose u srcima – poručio je lički župan Ernest Petry (HDZ).

No, ova je odluka prilično naljutila Darka Milinovića (Lipo), bivšeg župana i opoziciju Ernestu Petryju kojega je preko društvenih mreža upitao “je li normalan i srami li se bar malo”?

– Pa jeste li normalni? Mislite li imalo na našu djecu i naše sportašice i sportaše. Naravno – ne. Dvoranu namjeniti za izbjeglice, a djecu izbaciti. Na taj način blokirate odigravanje utakmica rukomatašima, rukometašicama, košarkašicama itd. Onemogućavate im normalan trening. Uništavate ionako slab društveni život u gradu. Nije isto trenirati u maloj i velikoj dvorani, pitajte sportaše. Treba pomoći, naravno, ali trezveno i ne na uštrb djece kojima se odgađaju utakmice za koje žive, a vi opet po djeci i sportašima – piše tako Milinović.

Iznio je prijedlog kako bi trebalo učiniti:

– Uzmite malu dvoranu u osnovnoj školi ili srednjoj pa se u velikoj mogu igrati tekme, imate hotel u Karlobagu (navodno vlasnik Rus), prazan, imate hotel na Oštarijama koji se može za 10 dana staviti u funkciju, još najbolje vojarna zjapi prazna, neka Petry koji “odlično” surađuje s Vladom dogovori smještaj tamo, imate potkrovlje razvojnog centra. Zbog vaše nesposobnosti zjapi prazno i tamo ste mogli. Ma, imate sto mogućnosti, a sve plaća Vlada, Petry, stožeraši (Živkoviću), udarite po djeci i sportašima, drugo ne znate. Još možete ispravit svoje gluposti, a ne da naši klubovi igraju van Gospića. Petry, sramiš li se bar malo? – piše tako Darko Milinović.

Foto: Wikipedia