Provokacija iz Niša: Vučić oslobodilačku Oluju usporedio s Jasenovcem

Provokacija iz Niša: Vučić oslobodilačku Oluju usporedio s Jasenovcem

U Nišu, na obilježavanju 20. obljetnice Operacije Savezničke sile, poznatije kao NATO-vo bombardiranje Savezne Republike Jugoslavije, govorili su patrijarh Irinej, predsjednik takozvane Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. U svojem govoru Vučić je NATO-ovu operaciju koja je rezultirala prekidom rata usporedio s Jasenovcem, a uz bok Jasenovcu stavio je i Vojno-redarstvenu operaciju Oluja.

“Ma koliko radili protiv Srbije, Srbija je danas jača i snažnija nego ikad i to dobro moraju znati. Na to nas tjera budućnost i odgovornost koju za nju nosimo. I 20 godina poslije bombardiranja ta budućnost je najsvetija obaveza koju imamo i prema žrtvama i prema sjećanju. To je obaveza prema životu koja u ovoj zemlji tako krcatoj smrću mora postati najsvetija dužnost i nijedan više nikad ne smije biti proglašen greškom. Kao što oni ubijani u Jasenovcu, Jadovnu, Premilovcima, Golubnjači, operaciji Oluja nisu bili nikakva greška već namjera nekih da nas u potpunosti unište”, ustvrdio je Vučić, a tijekom govora više je puta bombardiranje nazvao NATO agresijom.

Vučić se nakon svog huškačkog govora usmjerenog prema Hrvatskoj obratio čovjeku koji je preživio eksploziju mine te je i zaplakao, piše Narod.hr.

Foto: Rade Prelić/Tanjug/Hina