Puhovski proglasio ministra Ćorića tračibabom: Degutantno je kada se dužnosnik bavi osobnim stavovima novinara

Puhovski proglasio ministra Ćorića tračibabom: Degutantno je kada se dužnosnik bavi osobnim stavovima novinara

Politički analitičar Žarko Puhovski gostujući u Newsroomu prokomentirao je izjavu premijera Plenkovića da je ova Vlada pobijedila covid-19, rekavši kako su sve bivše socijalističke države dobro prošle zahvaljujući tradiciji javnog zdravstva.

Dodaje da, kad su u pitanju predstojeći parlamentarni izbori, ta izjava ne može pomoći premijeru. “Ne može više pomoći Plenkoviću, to je prošlost. Vjerojatno bi pomoglo da su izbori bili prije mjesec dana.”

Prokomentirao je i izjave ministra Ćorića upućene našem reporteru Hrvoju Krešiću da je rubno u naftnom biznisu i da zna iz novinarskih grupa da se nije slagao s Ćorićevim odabirom članova uprave INA-e, za što je premijer ustrvrdio kako nije riječ o prisluškivanju ili uhođenju novinara.

“Ustanovili smo da gospodin Ćorić nije kao Dodik, netko tko prisluškuje i priznaje to, nego je više tračibaba, tračidijete, da budemo politički korektni – bavi se tračevima. Ideja da se netko tko je javni dužnosnik bavi osobnim stavovima novinara je po mom sudu degutantna i apsolutno nezamisliva”, rekao je Puhovski, dodavši da je takav tip polemike, koji polazi od tračeva, izgubio smisao temeljne distinkcije dvije važne javne funkcije – novinarske i političke.

“Kad se postavlja pitanje ‘znam ja s kim ste vi razgovarali’, to nije policijsko, nego tračersko, a to je još i gore za javnu atmosferu”, kazao je.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina