Puljak prozvao dojučerašnjeg saveznika iz Možemo “žetončićem HDZ-a”

Puljak prozvao dojučerašnjeg saveznika iz Možemo “žetončićem HDZ-a”

S obzirom na veliki interes javnosti o aktualnoj političkoj situaciji u Gradu Splitu gradonačelnik Ivica Puljak obratio se medijima.

Iščekujući bilo kakvu novu informaciju, ostali smo uskraćeni za bilo kakvu novinu, donosi Slobodna Dalamcija.

Sve smo već čuli.

Osim prozivanja predsjednika Gradskog vijeća Grada Splita Jakova Prkića “žetončićem HDZ-a”.

– Do kasnih poslijepodnevnih sati predsjednik Gradskog vijeća Jakov Prkić je zajedno sa službenicima grada, sa mnom i zamjenikom pripremao materijale za sjednicu gradskog vijeća, koja se po dogovoru trebala održati sljedeći tjedan. On je vrlo naglo, bez dogovora s bilo kim sjednicu zakazao tek za tri tjedna. Ne znam zašto se to dogodilo, kazao je gradonačelnik i dodao:

– Nas ovo ne iznenađuje, bit će još opstrukcija, ostajemo na tome da u petak dajemo ostavke. Pitao sam se zašto je došlo do naglog obrata, da se ide na ruku isključivo HDZ-a, to mi zaista nije jasno.

Predlaže da se izbori i za kotarska vijeća održe istog dana s izborima za gradonačelnika i gradsko vijeće 26. lipnja. Kada gradonačelnik da ostavku – Vlada raspisuje izbore i šalje povjerenika u Grad. Tu odluku ne žele osporavati, jer im se ne ulazi u “pravne zavrzlame”.

– Kada podnesem ostavku, više nisam gradonačelnik, običan sam građanin, profesor na fakultetu i kandidat za gradonačelnika, rekao je.

Nikome još uvijek nije jasno – hoće li u Banovinu svakoga dana na posao dolazi u idućih 90 dana, do izbora, i povjerenik Vlade i zamjenik Antonio Kuzmanić i što će raditi jedan, a što drugi i kakvog to uopće ima smisla. Osim, što slutite svi, svojevrsnog “osiguranja” da će HDZ-ovi vijećnici dati obećane ostavke nakon iduće sjednice GV.

– Mislim da će Vlada iskoristiti to kao argument da ne stave izbore u isti dan, njima to odgovara, računaju na svoju vojsku birača, to su njihove taktike i nas ne zanimaju, rekao je gradonačelnik, premda se dalo naslutiti kako je to jedino što ga zanima, jer je ponovio kako nije jasno zašto je “Prkić stao na stranu HDZ-a” i zašto im savjetuje što da rade. Podsjetimo, predsjednik Gradskog vijeća je u izjavi za televizijske medije kazao kako on, da je na mjestu HDZ-ovih vijećnika – ne bi dao ostavku.

Foto: Hina