Puljkov zamjenik u opasnosti pa ga čuva policija: Kerum ga je primitivno napao

Puljkov zamjenik u opasnosti pa ga čuva policija: Kerum ga je primitivno napao

Iako su njegovi prethodnici strahovali od provođenja nepopularne odluke, splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević odlučio se uhvatiti u koštac s problemom pa je u ime gradske uprave počeo realizirati ono što se obećalo prije lokalnih izbora. Mnogi Splićani se gotovo i ne sjećaju kako su izgledali pojedini dijelovi Istočne obale i Turističke palače, sve dok nije ‘prekipjelo’ Ivoševiću koji je naredio uklanjanje nelegalnih štandova i kioska koji su trn u oku građana, piše Slobodna Dalmacija.

Unatoč izdanim inspekcijskim rješenjima koji se godinama nisu provodili u djelo, splitski dogradonačelnik preko noći se odlučio ‘obračunati’ s onima koji rade na ‘crno’ te imaju visoke prihode od takvih poslova.

Srećom, Ivošević je odlučio kako tu neće stati. Kako se priča počela razvijati, izgleda kako je dogradonačelnik tek zagrebao površinu problema. Kako se klupko počinje odmotavati, uskoro bismo mogli svjedočiti novim akcijama ove prirode.

Gotovo svake turističke sezone, ne samo u Splitu već i u svakom dalmatinskom mjestu ili gradu se govori kako je predsezona vrijeme za čišćenje povijesne jezgre od štandova koji nagrđuju izgled grada. Isto tako, tu se dolazi i do sukoba poslovno pravne prirode, ne samo estetske. S razlogom su svake godine sve ljući obrtnici i poduzetnici koji posluju sukladno zakonima te poštuju komunalni red.

Kako Slobodna Dalmacija neslužbeno doznaje, Bojan Ivošević posljednjih dana gotovo neprestano prima verbalne prijetnje pa policijske snage poduzimaju neophodne poteze kako bi osigurali dogradonačelnika koji samo radi svoj posao.

Iako ga većina Splićanki i Splićana podržava, što se jasno vidi u ‘rijeci’ pohvala i komentara po portalima i društvenim mrežama, mnogima je on postao figura najodlučnijeg splitskog političara novog doba. 

S druge strane, dio građana koji žive pod Marjanom ne slažu se s novom politikom grada pa su neki, poput opozicijskog gradskog vijećnika i nekadašnjeg splitskog gradnačelnika Željka Keruma, spremili nepoštene podvale povezujući ga, ni manje ni više nego s “balvan revolucijom” te aludiraju na Ivoševićevo “nearijevsko podrijetlo”.

Korak dalje se otišlo kada su preko noći ‘niknuli’ sramotni grafiti u kojima ga se proziva “rušiteljem hrvatske države”. Valja istaknuti kako je to doista kontradiktorno iz svakog kuta gledišta jer Ivošević je jedan od rijetkih koji ima hrabrosti učiniti takvo nešto i ponosno hodati gradom. Prema logici njegovih protivnika, izgleda kako pravi domoljubi čine sve mimo zakona i zarađuju nelegalno. Ipak, jasno je da je takav način razmišljanja daleko od (zdrave) pameti.

Kukavice su ostale bez argumenata pa su ga počeli povezivati s Domovinskim ratom ne uzimajući u obzir kako je on u to doba bio samo dijete. Naravno, bilo je i za očekivati da će njegovi politički oponenti verbalno napadati i njegovu obitelj pa je svoje prste u to morala umiješati i policija.

Policija će zbog izrečenih prijetnji štititdogradonačelnikov ljudski i profesionalni dignitet, sve dok za to bude postojala potreba.

Foto: Hina

Facebook Comments