Pupovac napao biskupa Košića i Miroslava Škoru pa optužio Penavu: Proganja Srbe i ljude koji nisu činili ratne zločine

Pupovac napao biskupa Košića i Miroslava Škoru pa optužio Penavu: Proganja Srbe i ljude koji nisu činili ratne zločine

Pupovac je govorio o aktualnim temama, a osvrnuo se i ne neke kritike na svoj račun. Voditelj Ilija Jandrić mu je tako spomenuo kritike na račun ‘prebrojavanje krvnih zrnaca’ žrtava potresa.

“Ja nisam nikome prebrojavao krvna zrnca, čak ni to poginuloj djevojčici, mene optužuju oni koji već 30 godina to rade. Jedan primjer je gospodin Miroslav Škoro, on je kampanju gradio na prebrojavanju krvnih zrnaca, a sam je u braku sa ženskom srpskog podrijetla iz SAD-a”, oprožio je Pupovac Škoru.

Pupovac je optužio i sisačkog biskupa Vladu Košića za sporne izjave.

“Biskup Košić je na jednom primanju rekao ‘do kad se vi Srbi mislite vraćati u Hrvatsku?'”, otkrio je Pupovac navodnu Košićevu izjavu, javlja Direktno.

Milorad Pupovac je rekao kako je u koaliciju ušao s Andrejom Plenkovićem kako bi normalizirao stanje u Hrvatskoj i borio se protiv govora mržnje, dodao je i kako je bio žrtva ‘bolesnog govora mržnje’.

“Kad bih ja bio filočetnik, kao što su oni filoustaše, onda bih ja bio po njihovoj mjeri. Ja to nisam i ja to nikad neću biti”, rekao je Pupovac i dodao da zagovara jednakost svih građana.

Optužio je i vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu.

“Penava daje podršku javnom linču Srba u Vukovaru, on proganja Srbe i ljude koji nisu činili ratne zločine”, rekao je Pupovac i dodao kako se mlade Srbe napada u Vukovaru.

Foto: Hina