Pupovac stao u zaštitu masona: Spomenuo je još jednu sličnu tajnu organizaciju

Pupovac stao u zaštitu masona: Spomenuo je još jednu sličnu tajnu organizaciju

Članovi saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina SDSS-ov Milorad Pupovac i GLAS-ov Goran Beus Richembergh u utorak su osudili spaljivanje maskote gej para s djetetom na fašniku u Imotskom, ali i napad na kliniku oftalmologa Nikice Gabrića.

Pupovac je dodao i da nije istomišljenik s HRAST-ovcem Hrvojem Zekanovićem, ali da njegovo pravo na miran život kao i njegove obitelji mora biti apsolutno zaštićeno.

Govoreći o slučaju Nikice Gabrića koji ja kazao da je mason, Pupovac je istaknuo da mora biti zaustavljena percepcija da takve tajne organizacije čine stvari koje su iznad Ustava i zakona i manipuliraju sudbinama pojedinaca, naroda i države, javlja N1.

Od javnog je interesa da stvaranje te vrste svijesti i percepcije bude zaustavljeno, posebno onda kada to završava napadima na imovinu i posao kao u Gabrićevu slučaju, naglasio je Pupovac na konferenciji za novinare u Saboru.

“Napadi su sasvim sigurno povezani s političkim kampanjama koje su vođene i u Saboru, ali i medijskom prostoru“, smatra Pupovac, dodavši da svi znamo da to nije jedina udruga te vrste. Naš Ustav i zakoni to ne priječe, a naš je zadatak pratiti može li ta udruga prijeći granice ustavnosti i zakonitosti, smatra Pupovac, napomenuvši da nijedna zakonita udruga ne bi smjela biti diskriminirana.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina

Facebook Comments