Putinov čovjek zaprijetio opkoljenim braniteljima Mariupolja: Svi koji se ne predaju bit će eliminirani

Putinov čovjek zaprijetio opkoljenim braniteljima Mariupolja: Svi koji se ne predaju bit će eliminirani

Ukrajinski borci koji ostanu u Mariupolju i odbiju se predati, bit će eliminirani, rekao je čelnik Donjecke narodne republike (DPR) koju podupire Rusija. Vojnici ruskih saveznika blizu su zauzimanja grada Mariupolja na jugu zemlje, ali se smatra da se ukrajinske snage odupiru napadima iz lučke oblasti i tvornice Azovstal – velike tvornice željeza i čelika.

Pojavili su se videosnimke ukrajinskih snaga koje obećavaju da neće predati svoje položaje. Ovog tjedna Moskva je priopćila da se više od 1000 ukrajinskih marinaca predalo u Mariupolju, no Ukrajina je tu tvrdnju odbacila. U razgovoru s novinarima u Mariupolju, šef DPR-a Denis Pušilin je rekao da “oni pripadnici regularne vojske, poput marinaca koje ste vidjeli, koji su spremni predatise, su se i predali”.

“Dok se nacionalisti, odnosno pripadnici nacionalističkih bataljuna, čini se, nemaju namjeru predati, zato ih treba eliminirati.”

Snimka Pušilina koji daje izjavu, kako stoji pored čečenskog političara Adama Delimkhanova i okružen vojnicima, emitiran je na ruskom kanalu vijesti Rossiya 24. Mariupolj se nalazi na teritoriju na koji polaže pravo takozvana DPR i od strateškog je značaja za rusku vojsku jer nastoji uspostaviti kopneni put između Krima na zapadu i Donbasa na istoku, prenosi Index.

Foto: Hina