Rade Bogdanović hvalio Dalića i Vatrene na srpskoj državnoj televiziji: Luka Modrić je postao besmrtan na ovim prostorima

Rade Bogdanović hvalio Dalića i Vatrene  na srpskoj državnoj televiziji: Luka Modrić je postao besmrtan na ovim prostorima

Bivši srpski nogometaš Rade Bogdanović, koji je kao centarfor igrao za Željezničar, Atletico Madridi Werder Bremen, angažiran je kao stručni komentator Svjetskog prvenstvau Kataru na Radio-televiziji Srbije.

U osvrtu na polufinalni ogled Hrvatske i Argentine, Bogdanović je unatoč uvjerljivom porazu pohvalio Vatrene te im je odao priznanje za sve što su dosad napravili na Mundijalu.

– Stekao sam dojam da su Hrvati ušli s malo više respekta prema Argentini. Da to nije bio Messi, Gvardiol bi ga odnio, ali mislim da je imao respekt. Ipak, ovo je možda jedna od rijetkih utakmica gdje nema pobjednika i gdje su svi pobjednici. Imate Argentinu koja je dala tri gola, ušla u finale, Messi se razigrao, asistencije, sjajan gol. Pošteno govoreći, imamo i hrvatsku momčad koja je zaslužila da joj se skine kapa dolje. Oni su po meni pobjednici iako su izgubili. To je tim koji je izvukao maksimum iz sebe, s obzirom na to da nemaju špicu kao što možda imamo mi. Sve ostale resurse su dobro iskoristili. To je ipak momčad koja je slabija nego 2018. godine – ustvrdio je Bogdanović, javlja Jutarnji list.

Naklonio se i hrvatskom kapetanu Luki Modriću, najboljem hrvatskom (a i šire) nogometašu u povijesti.

– Ne znam hoće li Luka Modrić i dalje igrati, ali on je postao besmrtan na ovim prostorima. Reći ću samo dva detalja o Hrvatskoj. Poslije prošle utakmice, kad su pobijedili i izbacili Brazilce, izbornik ‘‘mrtav ‘ladan‘‘ kaže da je Petković dao gol, ali da je igrao jako loše jer je izgubio sedam lopti. Kad je ekipa pod pritiskom, centarfor prima loptu, odigrava, namješta se, padne, a trener se nije ustručavao to reći. I ‘op, evo ga na klupi večeras. Nisam siguran kako bi u drugim reprezentacijama izgledao dan poslije utakmice.

Pohvalio je Bogdanović i Messija, nazvao ga je čarobnjakom, pohvalio njegovu ozbiljnost i posvećenost, a prokomentirao je i način na koji je argentinski kapetan izveo kazneni udarac.

– Kako je do sada izvodio penale, a kako je večeras? Prišao je lopti, ‘Vidi mali, da ti mene ne bi slučajno obrukao večeras… E zato je igračina – ustvrdio je Rade Bogdanović na RTS-u.