Rade Bogdanović ljutit na suca: Šiljili su protiv Hrvata. Nemojmo se folirati

Rade Bogdanović  ljutit na suca: Šiljili su protiv Hrvata. Nemojmo se folirati

Rade Bogdanović , bivši nogometaš Željezničara, Atletica, Werdera i reprezentacije Jugoslavije, sada je stručni komentator srpske državne televizije RTS. On i Dejan Nedić, sudački ekspert, složili su se da je Hrvatska oštećena za nedosuđeni jedanaesterac na utakmici za treće mjesto na SP-u protiv Maroka, u kojoj je pobijedila 2:1.

Katarski sudac Abdulrahman Al-Jassim u 73. minuti pri spomenutom rezultatu je propustio dosuditi penal za Hrvatsku, nakon što je Sofian Amrabat u svom kaznenom prostoru očito srušio Joška Gvardiola u prodoru prema golu Maroka. VAR se također nije oglasio i tako je Hrvatska ozbiljno oštećena, javlja Index.

“Tek kad smo vraćali snimku, vidjeli smo trzaj, ali to se u prijenosu nije vidjelo. To je gotovo, to je morao svirati, to je jasna greška. Mislim da je Amrabatov start na Gvardiolu bio ne samo za penal nego i crveni karton.”

Slijedila je kratka rasprava o tome ovisi li VAR o ljudskom faktoru, na što je Bogdanović rekao Nediću: “Profesore, VAR je fenomenalna stvar, ali ljudski faktor uvijek odlučuje o svemu. Zašiljili su protiv Hrvata i stavili suca iz Katara da šilji za njih, nemojmo se folirati. Da su htjeli pravdu, pravog suca bi doveli. Ako ovo nije penal, ja stvarno ne znam što oni sjede u VAR-u?”