Rambo Amadeus optužen za seksualno uznemiravanje: Optužila ga producentica popularne emisije

Rambo Amadeus optužen za seksualno uznemiravanje: Optužila ga producentica  popularne emisije

Protiv glazbenika Ramba Amadeusa bit će pokrenut sudski postupak i to zbog seksualnog zlostavljanja. Naime, Producentica emisije ‘‘Dnevnica‘‘ na Radioteleviziji Crne Gore, Lejla Kašić javno je na Instagramu prozvala poznatog glazbenika i optužila ga za seksualno uznemiravanje.

– Jučer sam na snimanju epizode “Dnevnica” doživela seksualno uznemiravanje od strane našeg gosta, velikog intelektualca, regionalno prepoznate i utjecajne osobe, UNICEF-ovog ambasadora dobre volje Antonija Pušića, poznatijeg pod pseudonimom Rambo Amadeus – tvrdi Lejla Kašić u svojoj objavi.

Kako se da zaključiti iz objava na društvenim mrežama, navodni slučaj seksualnog zlostavljanja navodno se dogodio u Herceg Novom, gdje je ekipa RTV Crne Gore snimala epizodu “Dnevnice” s Rambom Amadeusom. Kešić navodi da je o cijelom slučaju obavijestila UNICEF i da čeka njihovu službenu reakciju, a da će “biti obavješteni i nadležni organi”.

Nakon što je Lejla Kašić iznijela teške optužbe protiv Ramba Amadeusa, reporteri Blica su pokušali stupiti u kontakt sa slavnim crnogorskim glazbenikom, ali se nije oglasio, javlja Jutarnji list.

Lejla Kašić je u svojoj objavi na Instagramu napisala i da je “strašno, opasno, problematično što netko sklon devijantnom ponašanju kroz angažman u UNICEF-u ima pristup najranjivijim kategorijama društva.”

– To je nedopustivo. Naravno da sam nazvana ludačom i glupačom. Poslije verbalnog sukoba i završetka svega dobila sam poruku koja je bila samo još jedan pokušaj manipulacije, u kojoj govori da sam ja loše doživjela njegov dojam da možemo biti dobri prijatelji – napisala je Lejla Kašić.

Rambo amadeus i Lejla Kašić za vrijeme snimanja emisije Dnevnica/ Foto: Facebook

Lejla Kašić je u svojoj objavi apelirala na sve žene da ne šute o seksualnom uznemiravanju, kao i da se ne boje onih koji žele iskoristiti svoju poziciju moći.

– Malo kad sam se osjećala zbunjeno, nemoćno i nezaštićeno kao sinoć. A onda se pretvorilo u ljutnju i bijes. Na kraju gađenje i živčani slom. Što se treba dogoditi da bismo se osjećali sigurno dok obavljamo svoje dnevne aktivnosti? Koliko posramljenih žrtava treba da nam bude jasno da opravdanja nema? Koliko dugo moramo slušati što smo MI trebale učiniti? Dokle će muškarci misliti da poštuju žene ako reagiraju samo na uznemiravanje i nasilje nad svojim kćerima/sestrama/majkama? Koliko dugo, koliko dugo, koliko još? – napisala je Lejla Kašić.

Tim povodom za srpski Blic je govorio Vladan Otašević, autor i urednik emisije “Dnevnice”, koji je osudio ponašanje Ramba Amadeusa.

– Na kraju snimanja svi iz ekipe saznali smo što se dogodilo. Neugodno sam iznenađen Rambovim ponašanjem. Ovakvi postupci ne priliče osobi njegovih godina i ugleda. Razumijem kolegicu Lejlu i jako mi je žao što joj se to dogodilo. Osuđujem sve vrste društveno devijantnog ponašanja, neuljudnosti i nepoštovanja. Pogotovo prema ženama. Svatko treba odgovarati za svoje postupke, a javne osobe imaju posebnu javnu odgovornost. Rambovo ponašanje na snimanju i na kraju emisije, kada se dogodio ovaj incident, nije bilo isto, rekao je Vladan Otašević.

Foto: Instagram