Raspudić poslao poruku Milanoviću: Što će se dogoditi ako pomiluje udbaše koji su osuđeni za teške zločine

Raspudić poslao poruku Milanoviću: Što će se dogoditi ako pomiluje udbaše koji su osuđeni za teške zločine

O milosrđu, Perkoviću, Mustaću, Milanoviću, Plenkoviću i neviđenoj zbrci na desnici govorio je gost RTL Direkta saborski zastupnik Nino Raspudić.

“Dobro je biti milosrdan, ali treba znati što je milosrđe. Milosrđe mora to raditi dragovoljno i ne pod prisilom. Na milosrđe mogu pozvati eventualno žrtve ubojica. Milosrdan mora biti onaj koji je moćniji od onoga kome iskazuje milosrđe. U Hrvatskoj to je još uvijek nejasno jesu li to nemoćni starci na kraju života ili su moćnici koji vuku konce”, tvrdi Raspudić.

“Gotovina nije suveren u Hrvatskoj. On može iznijeti mišljenje. To je njegovo pravo”, dodaje Raspudić.

Puno ljudi se zaplelo u kontradikcije sa samima sobom, kaže Raspudić. “Ante Nobilo je bio tužitelj u postupku protiv Artukovića koji je imamo 90 godina i dovukli su ga u sudnicu na nosilima. Oni su sudili biljki to je bio ishlapljeli starac koji ništa nije razumio. A ovaj je 15 godina mlađi i priseban”, objašnjava.

Raspudić je rekao da je Gotovinina izjava pogrešna. “Ni jedan elementa milosrđa nije prisutan. Ja se ne slažem s Gotovinom. Ja ne mislim da je on izdajica”, kaže Raspudić.

“Mi smo protiv ovog pomilovanja jer stvari tu nisu razriješene. Ova tema služi za odvraćanja pozornosti od bitnih tema u Hrvatskoj”, smatra saborski zastupnik. 

 Raspudić kaže kao umjesto da pričamo o kriminalu i optužnicama HDZ-a mi pričamo o uvredama predsjednika i premijera. 

 “Ja se mogu složiti s premijerom Plenkovićem da ne treba dati pomilovanje jer sam objasnio zašto to nije čin milosrđa. Nisam siguran tko je ovo sve zakuhao”, smatra Raspudić.

Raspudić smatra da bi pomilovanje bio katastrofalan politički i potez.

Foto: Hina