RAT DOLAZI NA PUTINOV KUĆNI PRAG: Ukrajina dronovima napala Moskvu i Krim

RAT DOLAZI NA PUTINOV KUĆNI PRAG: Ukrajina dronovima napala Moskvu i Krim

Rusija je objavila da je osujetila koordinirani ukrajinski napad na Krim rano u nedjelju, ukrajinske bespilotne letjelice ciljale su i Moskvu, prekinuvši zračni promet u glavnom gradu, a u napadu dronova izbio je požar u skladištu nafte na jugozapadu zemlje.

Ukrajina je zadnjih dana pokrenula niz napada na ruske vojne ciljeve na okupiranom Krimu i na crnomorsku flotu ruske mornarice, nastojeći potkopati ratne napore Moskve u toj ključnoj regiji.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Saša Cvetojević ponovno piše bajke o hrvatskom robotaksiju: Ali ni riječ o tome zašto on nije uložio barem jednu kunu u Matu Rimca

Napadi duboko u Rusiji, daleko od prvih linija, također su se povećali, a gradonačelnik Moskve je rekao da su najmanje dvije bespilotne letjelice oborene u regiji glavnog grada u nedjelju rano ujutro, javlja N1.

Reuters nije mogao neovisno provjeriti nedjeljna izvješća i iz Kijeva nije bilo komentara.

U subotu navečer Oleksij Danilov, tajnik ukrajinskog Vijeća sigurnosti, pozvao je saveznike Kijeva da ubrzaju isporuku oružja, rekavši da je to jedini način da se okonča rat.

“Na primjer, potpuno ili djelomično uklanjanje ruske crnomorske flote, što je izvediv zadatak, trebalo bi značajno ubrzati proces ruskog traganja za izlazom iz rata”, napisao je Danilov na portalu Ukrajinska Pravda.

Ruski sustavi protuzračne obrane uništili su najmanje šest dronova koji su ciljali Krim iz različitih smjerova, priopćilo je u nedjelju rusko ministarstvo obrane.

U tom izvješću na aplikaciji za razmjenu poruka Telegram nije navedeno je li bilo štete ili žrtava na ukrajinskom poluotoku, koji je Rusija anektirala 2014., osam godina prije sveobuhvatne ruske invazije na Ukrajinu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Predsjednik UEFA-e o uhićenim Boysima u Ateni: To su kriminalci, Dinamo nije znao da će otputovati u Grčku

U moskovskoj regiji jedna bespilotna letjelica uništena je iznad okruga Istra, a druga iznad okruga Ramenski, rekao je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin na Telegramu, dodajući da nema žrtava niti štete od krhotina dronova.

Najmanje 30 letova je odgođeno, a šest je otkazano u glavnim moskovskim zračnim lukama, objavile su ruske državne novinske agencije što je čest potez zrakoplovnih vlasti tijekom napada dronovima.

U jugozapadnoj Rusiji, ukrajinska bespilotna letjelica oštetila je skladište nafte rano u nedjelju, izazvavši požar u spremniku goriva koji je kasnije ugašen, rekao je regionalni guverner.

“Nema žrtava, sve hitne službe rade na području objekta”, rekao je guverner regije Orjol Andrej Kličkov na Telegramu.

Foto: Screenshot/Ilustracija