Ratni zločinac Kapetan Dragan napisao pismo: Pozdrav iz “nacističkog logora Lepoglava”

Ratni zločinac Kapetan Dragan napisao pismo: Pozdrav iz “nacističkog logora Lepoglava”

Zloćudni srbijanski tabloid Informer, koji na svojim stranicama redovito i svakodnevno raspiruje mržnju prema Hrvatskoj, Kosovu i “unutarnjim neprijateljima” – političkim protivnicima srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, objavio je pismo koje, tvrde, iz zatvora u Lepoglavi pisao osuđeni ratni zločinac Dragan Vasiljković, poznatiji po svom ratnom nadimku – Kapetan Dragan. Podsjetimo, Dragan Vasiljković je osuđen na 13 godina zatvora, po optužbi za ratne zločine protiv ratnih zarobljenika i civilnog stanovništva u Republici Hrvatskoj, piše Novi list.

U pismu Vasiljković piše o srbijanskom ministru vanjskih poslova Ivici Dačiću, koji je, kako navodi, postao jedan od njegovih omiljenih Srba, “zahvaljujući postignutim rezultatima u diplomaciji u razdoblju 2018.-2019. godine”.

– Mi smo u nacističkom logoru Lepoglava, u odjeljenju 4B (gdje su zatvoreni isključivo Srbi), slavili svako povlačenje priznanja Kosova, a ministra Dačića smo slavili kao Obilića, navodi se u pismu koje je iz Lepoglave navodno poslao Vasiljković.

Uz tekst o njegovom pismu objavljen u spomenutom tabloidu priložena je i fotografija istoga: stranica i pol ispisana velikim slovima. Pismo započinje napomenom – za objavu, a završava potpisom – kap. Dragan. Uz potpis stoji datum – 9. svibnja.

Vasiljković nadalje navodi da je Dačić u izjavi od 6. svibnja za medijsku kuću Sputnjik, povodom zahtjeva Prištine da Srbija prizna genocid nad Kosovarima, izjavio da se “prvi put u povijesti  događa da teroristi koji su protjerali  jedan narod optužuju državu za genocid…”

Foto: Mario Strmotić/Hina